BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, May 6, 2013

.....:::Demam PRU 13 :::.....




assalamualaikum korang.....
hari hot cerita pasal keputusan PRU 13 yang berlangsung semalam (5.5.2013)
firstly,,,,aku nak ucapkan tahniah kepada BN sebab menang lagi untuk pilihanraya tahun ni
untuk parti pembangkang, jangan give up.....in shaa ALLAH jika dengan izinNYA yang mustahil akan menjadi PASTI...

secondly,,,aku nak mintak maaf la kalau ada yang xsuke dengan post aku ni...
org lain sibuk nak meluahkan pendapat dekat fb n twitter...
tp aku pilih blog....
y??
because ni blog aku,,suke hati aku la nak tulis pe..

seriusly aku xkisah parti mana2 yang memerintah...
ASALKAN
100% mengikut garis panduan islam..
aku ni xde la pndai sangat nak berbahas n berpolitik...
cuma,setiap org diberi kebebasan untuk berfikir n meluahkan pendapat....
tp jangan la sampai menghina orang....

bukan ape,kadang tgk mcm xbetul je negara kita ni negara islam....
sbb setahu aku,salah satu punca pendapatan negara kita adalah hasil cukai dari arak..
sedangkan,yg aku belajar masa sek men dulu...apa2 yang berkaitan dengan arak adalah haram...
dari pembekal biji benih sampai penuang(pelayan) arak..

ok,,kalau korang cakap ala yg tu sikit je xde effect pun kepada tittle
'NEGARA ISLAM' kite ni...

cube korang bayang kan,dalam sistem perbankan kita pun ada islamik n commersial...
dalam sistem islamik,sedikit unsur riba pun xblh...n kalau kita nak pinjam duit dari sistem islamik untuk bt perniagaan yang haram pun xblh...ni kan pulak yang terang lagi bersulum...

hidup ni kena lebih kepada aplikasi,,pemerhatian n berfikir.....jangan terima bulat2 ape yang orang cakap...
aku ni xde la layan sangat politik ni...
tp aku tgk dari skop pembelajaran aku sekarang...

ISLAM is simple...
tapi kite yang merumitkannya

for the LAST....
tahniah kepada yang telah mengundi....
anda sudah menjalankan tanggungjawab anda dengan baik...
kepada yang tak keluar mengundi,
mybe next time korang boleh join sama2 kami untuk mengundi...

~SAYA PILIH MENGUNDI!!~

0 comments: