BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, December 31, 2010

.......::: 31/12/2010 :::.......

hai2........lame tul xconteng2 kat cini......
agak sibuk ler........
:)

aku xcrte lg kan kat korang aktiviti aku bln disember ni.........
yela,,,,,bulan ni byk makne pd aku...tmbh2 lg hari ni penghujung tahun......
org ganu ckp "mgelah2 tahun doh"

alhamdulillah,,,,,,ALLAH 2maha mengetahui segala2nye.......
bila timbang balik setiap yg berlaku kat aku pd bulan ni,,,,,
aku rse ad bek nye gak......
mybe DIA xnk bg aku ad masalah lg byk ngn my mum,my dad n my younger bro....
pe pn syukur sesangat........

korang nak tau,,,ayah aku ni die jenis payah nk kluar suare.....
tp 1 je yg aku kesal skrg,,,aku xpat nk spend mase yg agak lama skit ngn famly
yela,,,,sebelum merantau lg bt kali ketiga ni....
kata2 my dad yang aku ingt "amboi die,,,xlekat dumah".....
lam bhse standt nye....asyik berjalan je......
mungkin die terase kot....sbb aku sokmo xde kat umh
aku pn xtau.......huhuhuhuhuhu
tp my mum selalu ckp aku ni ank ayah.......
aku xrse pn aku ni mnje ngn ayah aku,,,,manusia blh menilai kite....
kn2????

ha,,,,ni aku nk share perkara yg aku bt sepanjang bulan disember ni.......
nk bace x??????
lau da boring,,korang stop mata sampai sini je tau.......
xde paksaan..... :)

tarikh : 1 - 31disember 2010
tempat : malaysia(terpakse tulis umum sbb byk sgt)

pd permulaan disember ni aku mcm biase la.....jge anak2......
ad kat putrajaya la jwp nye.....huhuhuhu...
nk dijadikn crte,,,my unt bersalin lak 4dis 2.......
dpt bby boy......muhammas afif name nye....
yg bermaksud,,,,,,"yang bermaruah"
14 dis,,,kitorg semua travel balik ganu...
makcik aku 2 balik berpntang kat kg....sbb nye aku nk balik....hahahahahaha
kirenye balik 2 aku terus duk umh la...rest otak sat.....
byk sgt lam kple........
18 dis,,,,my friend 2nang.......wah,,,,
cepat tul jodoh die...alhamdulillah............
19 dis,,,,,aku balik kg(flda jerangau)....sbb nk tolong makcik aku jga anak2 die kt kg....
aku ni jenis berpegang pd jnji n aku pling pntang org mungkir jnji...
sbb aku da jnji so,,,,kne la turuti jnji 2....
seminggu gak aku duk kg......
24 dis,,,ptg,aku balik kg lg(kali ni kat banggol durian).....
balik sbb,,,ad kenduri keesokkan hari nye
25 dis,,,,anak kazen aku bt aQiQah (ni la kenduri nye)....
cop2...sekali ngn kazen aku tunang gak tau.......
n.............
ULANG TAHUN PERKAHWINAN MY MUM N MY DAD yg ke-23.....
aku beli kn kek sebijik..... :)
ptg 25 dis aku balik umah,,,,,,,,,,
sok nye aku jalan lg...........
perh,kalah PM ni.........
aku balik sekali lg kg aku(kat banggol durian) sbb aku nk join my unt balik puchong....
27 dis 2 la aku memulakan perjalanan ke puchong by bus......
28 dis..........AKU ADA INTERVIEW kerje...kat mydin subang jaya....
oh my GOD......@#$%^&*((^%$##$%^&*
i get the job............huhuhuhuhuhu
29 dis terpakse balik umh nk sttle kn semua2 urusan tuk nk msuk kerje t la..
tarikh 2 gak tau result rayuan UUM........
syukur sgt.............alhamdulillah ya ALLAH....
30 n 31 dis aku duk kat umh je la...tunggu surt tawaran UUM sampai......
selagi xsampai aku xkn percaya aku dpt sambung dgree........
n mlm ni insyaALLAH.....akn bt solat hajat skit.....
kecik2 je..........

:)

eh,,,satu lg......4get...................
MY BIRTHDAY......10 DISEMBER 2010....
ulang tahun ke 21!!!
aku da boleh mengundi...........
huhuhuhuhuhhu.............

.....::::: penutup tahun 2010 :::::.....

Wednesday, December 15, 2010

.......::: 15/12/2010 :::......

hai2!!!!!!!!!!!!!!!!!!...................

lame tul xtulis lam ni,,bru2 ni berkesempatan nk tulis tp....
broadband lak yg bt hal.....
adui ler.....
tp sbnarnye bkn broadband yg bt hal,,aku yg xbayar bill....
kahkahkahkahkahkahkah..........

eeeeeemmmmmmmmmmm,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
sepanjang 1bulan ni,,mcm2 jadi...
huhuhuhuhu....
sabar je la pengubat aku....

huhuhuhuhuhu

Thursday, November 18, 2010

.......::: 18/11/2010 :::......

assalamualaikum......
lame tul xtulis blog.......hehehehehehehe...
agak busy la.....nk2 time2 nk balik raye ni......

hari ni raye ke2.....best........mkn je kerje nye...
aku xde la masuk ibadah korban,sbb aku xde duit g....
tp pd kwn2 yg mampu 2 xsalah lau bt ibadah korban.....
=)

pe g erk??????
raye ni mula2 aku balik kg sebelh ayah.......
aku bertolak dari purtajaya mlm rye kul9 mlm.....
smpai kat kg,kul6.40 pagi......
ni semua sbb jalan yg jem.....
maklum la semua berpusu2 balik mlm raya......
mmg penat duk lam bas..........

yg best nye dpt jmpe sedare mare.......
lame xjmpe mcm2 crte yg kluar....

Tuesday, November 9, 2010

.......::: 09/11/2010 :::.......

Nk tulis pe hari ni erk???????


Hidup kite ni terlampau unik.....kite xsedar yg sbnarnye kite da melewati sesuatu zaman.....pertukaran zaman 2 membuatkan kite lebey matang n bersedia menghadapi cabaran hidup yg seterusnye.....dari pengalaman,,kite akn lebey matang lam sesuatu perkara....tetapi,,kdg2 dari pemerhatian pn sebenrnye boleh mematangkan kite....


Mybe aku di besarkan lam keluarga yg byk memikirkan masalah org sekeliling tmbh lak fmly besar.....bermacam2 mslh yg blh kte dgr n ambik sbgai pengajaran n teladan....bkn nk menyibuk hal org tua.....tp kdg2 kanak2 pn blh memberikn buah fikiran masing2.....n kdg2 pemikiran kanak2 ad betul nye...


Aku lak,,,,dari sek men lagi jd tempat kwn2 share problem...aku pn xtau knp,tp muke aku org tgk garang,,sombong....aku pn xtau knp org suke share problem dieorg kat aku.....aku start sedar time aku sek men lah...org yg baru knl aku pn len share masalah die kat aku,,,,,even masalah family pn.....yg lagi xleh blah nye masalah couple...dah la time sek dulu aku agak anti couple2 ni.....nk kwn ok...nk lebey sori 2 say bro....aku bg penyepak la....


Mybe dari mrndengar luahan perasaan org aku jd lebey matang,,,byk pengajaran yg aku dapat n aku jadi takut nk hadapi sesuatu situasi......tp sebagai hamba kite xlari daripada masalah.....n skrg aku ad byk masalah yg xselesai2 lagi.....hahahahahahahaha..smpai aku pn xtau pe yg ad lam kple ni,,yg mane patt selesai dulu tp if kwn share problem,,,aku len lah skip problem aku bt mase 2......ain ain....


Baut kawan2,,,jgn malu2 nk shre masalah ngn aku if korng rse nk share la.......n 1 kelamahan aku,,,,aku cepat lupe...so jgn takut aku crte kat org len =)


“i don’t like RADIO BURUK”.......

::: share yg patut :::


Korg...................

hidup kite byk ujian,,,aku pn tgh hadapi nye.......tp jgn cepat mengalah ngn ujian tersebut....

mmg lam hidup kdg2 kite alpa...cepat2 la berserah kembali.....

Hri ni aku nk kongsi tentang DUIT......


Duit...........

bg sesetengh org ckp duit xpenting........ad lg yg ckp duit tu penting.......

terpulang kat korg......sbb 2 pendapat korg........


Bg aku lak...dua2......sbb nye.........


Tuk cari calon suami,,


duit xde penting sgt tp still perlu..........kite xleh memandang duit semata2 bimbang yg kite pilih x sempurna....sempurna lak,,,bkn 100% betul....

xbt salah lngsung...xde org kat bumi ni perfet...nabi Muhammad S.A.W je yang maksum.....mksud nye,,,cari calon suami leh pndang duit..nk cari clon suami kne tgk,,,solat die,perwatakan die,pndai cari duit(tuk memenuhi keperluan) n yg paling penting ad sifat hormat......


Tuk kehidupan cmfem penting......


sbb skrg semua bnde kne gune duit...even nk kencing kat tndas awam pn bayar 50sen skrg....

ofcoz kite ad nafsu,,,,nk2 org perempuan...nk beli 2 nk beli ni.......lau kite ad duit sendiri senang je nk berbelnje...

xde org nk mrh2 sbb kite gune duit dari hsil titik peluh kite sendiri...kite xmntak kt sesiape pn...tp kne la berwaspada.......


Ah,,,,,,,,,,,,,,da byk merapu.....aku sbnr nye nk ckp.....


ALLAH nk uji keimanan kite senang je..ad 3 lau xsilap aku...die bg kite pangkat,kekayaan n perempuan..........aku xnk ckp sal len....aku nk ckp sal kekayaan


Kekayaan atau lebey tepat duit......cnfem2 la byk duit lau da kaya kn.....


Hidup ni kne bersederhana..if byk duit pn,,,,bersederhana la,sbb duit blh menyebabkn kita lalai...duit punca masalah........bg yg byk duit,,,msti pening memikirkn cmne nk smpn duit spye selamat,,org xrompak........bg yg xde duit,,,,pening duk fkir cmne nk cari duk tuk sara keluarga.....sbb duit gak la akidah kite blh terpesong.....nauzibillah hi minzalik........


Aku ad teringat kisah zaman nabi2 dulu...tp kepastiannye xtau la.....sbb crte nip n mybe time aku kls kafa sek rendah aku dgr......jadi ingt2 lupe la.....


Aku blh bg kesimpulan cmni je....ad sorg hamba ALLAH ni terlampau miskin,,jd die berdoa nk jd kaya....maka ALLAH makbulkn doa die.....tp syg,pas die kaya...die lalai....xingt asal usul......


Ad lg satu crte,,,,ad sorg hmba ALLAH ni terlampau miskin gak,,,,cmpai satu tahap die salah kn ALLAH...kn da terpesong akidah die 2......


So,,kite kne la pndai menguruskn duit.....jgn smpai nafsu menguasai diri...

Friday, November 5, 2010

::::: nothing 2 say...juz wont 2 share :::::


eeeeemmmmmmmm,,,,,,
cmne nk mula erk...........
korg,,,,kite ni kn....umur stiap hari makin meningkat....
bg yg knl aku msti korg tau umur aku brpe kn...........
bg aku,,ni mse yg sesuai tuk kite belajar byk ilmu ttg kehidupan.....
xkisah la kehidupan ape pn,,,,,
selagi die beri kite impak yg bek......
go on.................

ayah aku selalu pesan,,,,if kite kerje kite kne ikhlas n amanah......
ramai org anggap amanah 2 dari skop wang.....
tapi bg aku...amanah 2 byk.....
amanah dari segi tanggungjwab yg diberikan pd kite.....
amanah dari segi masa kerje....

yg aku nk share kat sni,,,
ttg masa kerje...............ramai org tergila2 kan OT right????
yes,,,,,,,,OT 2 blh tmbh pendapatan kite sbb die dibyr ngn kadar yg mahal dari gji biase....
tp kite kne ingt......duit yg hasil dari OT 2 kite akan guna tuk kehidupan seharian
bagi yg da khwn,,,,duit 2 nk sara keluarga....
tp if OT sebb byk kerje btul2,,,,,,it's ok....
tp ad setengh yg bt OT time mlm tp time kerje yg sebenarnye......
mengulor.....
korg rse pe status duit 2???halal ke.......atau haram???
2 semau ALLAH yg tentukan.....tp duit 2 kite bg kat fmly mkn,,,
berkat ke???nanti akan bg kesan x kat anak2 kite....
seingt aku,,,ad kisah sahabat nabi muhammad.....

dimana,,,sahabat 2 menghafal alQuran,,,,,,
blh dikatakan semua surah lam alQuran die dpt hafal tetapi
ad satu surah yg payah sgt die nk hafal.......
sahabat bertanya kpd nabi,,,n nabi mnjawab,,,,pemakanan......
sahabat pn bertanye kpd ibu nye....
rupa2nye,,,semasa sahabat kecil..ibunye pernah meninggalkn nye di rumah jiran.....
n semase sepeninggalan itu,,die menangis kelaparan....
maka jiran nye memberikan susu lembu kpdanye......
rupa2nye,,,lembu itu pernh makan rumput di kawasan org len dimana tuan punye padang itu tidak tau.......
hanya disebabkan susu yg diminun sekali tu sahaja,,telah memberi kesan kpdnye....
apatah lagi yg kite mkn hari2.....

aku bkn nk ckp aku bek,,,aku pn xkerje lg......tp ilmu yg kite ad ptt kongsi sama2..

.......::: 05/11/2010 :::.....


hari ni aku terase nk menulis blog je.....
itu sbb ad en3 ni......

aku da tukar FB aku,,,,,,,mybe ngn ni akn lebey aman ckit....
insyaALLAH,,,selagi termampu aku akn pastikn...
friend lam FB bru ni juz my friend.....
sesiape yg ad pertalian darah ngn aku or yg se mazhab dengan nye.....
aku akn remove....
FB lame still ad,,lau kwn2 yg xnk add FB bru aku pn xpe sbb yg lame still aktif cume
aku akn jarang2 bukak...
bkn pe,,,aku da muak da........
aku da beberapa kali kne marah ngn mak ayah aku sbb FB...
aku rse bnde yg aku tulis ok je,,,,,xde la aku ckp bnde yg xelok,,conth nye
bru2 ni aku tulsi aku nk t interview....
blh die mrh aku,,ckp bt kerje bdh....
aku biar je sbb mybe ayah aku fkir len,,,,
skrg aku mls nk fkir bnde 2 lg....sbb 2 aku bt FB baru...
yg lame still kne aktif......

Thursday, November 4, 2010

.......::: Cebisan Kenangan :::.......


::: CEBISAN KENANGAN - AMAR :::

ukhwah yang terbina persis sekuntum bunga
meskipun kini kite terpisah demi kasihnye
namun cebisan kenangan kite
sentiasa bermain dibayangan mata
detik waktu yang berlalu
menjadi memori kau dan aku

ukhwah yang terbina persis sekuntum bunga
meskipun kini kite terpisah demi kasihnye
namun cebisan kenangan kite
sentiasa bermain dibayangan mata
detik waktu yang berlalu
menjadi memori kau dan aku

sewaktu kita bersama
saling setia menimba ilmu
tanpa mengenal erti penat jemu
ingatkah kau lagi?????
kite bersama memijak onak duri
di tanah gersang mengutip semangat suci
kini segalanya tersurat dalam sanubari

ukhwah yang terbina persis sekuntum bunga
meskipun kini kite terpisah demi kasihnye
namun cebisan kenangan kite
sentiasa bermain dibayangan mata
detik waktu yang berlalu
menjadi memori kau dan aku

sewaktu kita bersama
saling setia menimba ilmu
tanpa mengenal erti penat jemu
ingatkah kau lagi?????
kite bersama memijak onak duri
di tanah gersang mengutip semangat suci
kini segalanya tersurat dalam sanubari

bersabarlah,,,dengan ketentuanNYA
ada rahmat yang tersembunyi.....
bertemu dan berpisah kerana ALLAH
lumrah kehidupan insan beriman
moga saat nan indah ku harap berulang lagi

ukhwah yang terbina persis sekuntum bunga
meskipun kini kite terpisah demi kasihnye
namun cebisan kenangan kite
sentiasa bermain dibayangan mata
detik waktu yang berlalu
menjadi memori kau dan aku




::::: insyaALLAH,,,kenangan aku ngn arwah akn tetap dihati:::::

.......::: Cintailah Ilahi :::.......


::: CINTAILAH ILAHI - InTeam :::

rasa cinta adalah satu anugerah tuhan
pada hambanya
dan kerananya manusia sanggup apa saja
asalkan dia memiliki apa yang dicinta

kerna cinta
sanggup berkorban apa saja
harta dan nyawa
setiap detik hanya memikirkan tentang si dia
yang tercinta
ingin bersama sepanjang masa

tetapi pastikan cintamu dihargai
mungkinkah si dia kan tetap setia
setelah kau serahkan jiwa dan ragamu
mungkiankan kau pastikan tidak kan dihancurkan

jika engkau mencintai bunga
sedarlah engkau bunga itu akan layu
jika engkau cintakan manusia
sedarlah suatu hari ia akan pergi
jika engkau mencintai harta
hata itu nanti kau akan tinggalkan
jika engkau cintakan ILAHI
hanya die yg kekal abadi

cintailah ILAHI

rasa cinta adalah satu anugerah tuhan
pada hambanya
dan kerananya manusia sanggup apa saja
asalkan dia memiliki apa yang dicinta

tetapi pastikan cintamu dihargai
mungkinkah si dia kan tetap setia
setelah kau serahkan jiwa dan ragamu
mungkiankan kau pastikan tidak kan dihancurkan

jika engkau mencintai bunga
sedarlah engkau bunga itu akan layu
jika engkau cintakan manusia
sedarlah suatu hari ia akan pergi
jika engkau mencintai harta
hata itu nanti kau akan tinggalkan
jika engkau cintakan ILAHI
hanya die yg kekal abadi

cintailah ILAHI(3x)
itu cinta hakiki

cintailah ILAHI
cinta kekal abadi

cintailah ILAHI(2x)

=)

Tuesday, November 2, 2010

.......::: Bicara Kata :::.......


::: BICARA KATA - InTeam :::

manis bicara indah tutur kata
tak seindah rupa pengertianya
lembutnya lidah mengata nista
lidah yang tiada bertulang mengadu demba
serta menfitnah sesama manusia

terkadang aku berfikir sendirian
perlukah amarahku dibiar terus menyala
membakar membara denganrasa bangga
mencela mereka dengan kata-kata

kata ibarat pedang yang tajamnya bisa membunuh lawan
kata-kata yang berhikmah menyedarkan kita
kata madah pujangga bisa menjadi pedoman manusia
jagalah bahasa kata kita jangan disalahgunakan

yang indah yang indah itu bahasa
yang cantik yang cantik budi pekerti
yang merah merah saga
yang kuruk itu kendi
yang indah itu bahasa
yang cantik budi pekerti

terkadang aku mentafsir manusia
kurniaan tuhan telah banyak dikhianati
mencerca menhina dustanya bicara
menyusan nista dengan kata-kata

kata ibarat pedang yang tajamnya bisa membunuh lawan
kata-kata yang berhikmah menyedarkan kita
kata madah pujangga bisa menjadi pedoman manusia
jagalah bahasa kata kita jangan disalahgunakan

kata ibarat pedang yang tajamnya bisa membunuh lawan
kata-kata yang berhikmah menyedarkan kita
kata madah pujangga bisa menjadi pedoman manusia
jagalah bahasa kata kita jangan disalahgunakan

terlajak perahu masih boleh di undur lagi
terlajak kata buruk padahnye
terlajak perahu masih boleh di undur lagi
terlajak kata hilang percaya

HILANG PERCAYA.........................


=)

Friday, October 29, 2010

.......::: 29/10/2010 :::.......

ALPA nye aku.....................
ya ALLAH,,maaf kn aku................

aku tau,,,setelah hati aku sihat,,aku lupe tuk terus dekat dgn mu........
aku lupe,,dikala aku diruntum kesedihan,,engkau tempat ku mengadu..........
pabila aku gembira,,,,aku lupe akan engkau........
kerana itu la ko duga aku.........

ya ALLAH,,,,usah la engkau duga aku ngn kasih lelaki,
pabila aku sudah sihat dari luke akibt kasih lelaki.................
jauhkan aku dari perasaan ini.....
tetap kn hati aku............
usahlah engkau memutar belit kn rasa hati ini......

sesungguhnya rasa yg ada seblm ini lebey bermakna..............
biar la hati ini kosong agak aku senang tuk berpatah balik pabila terlanjur melupakan mu......


Sunday, October 24, 2010

.......::: 24/10/2010 :::.......

alhamdulillah................
selamat perjalanan kami,,,,,,,pergi dan balik...........
semlm sampai kat batu pahat kul 4 pg,,,,,,
n skrg da ad kat putrajaya balik,,,,kul 1.13 pg.........


penat nye,,,,,,,pent berjln semlm xbis g tmbh lak penat balik......
n
alhamdulillah,pe yg dihajati dapat ditunaikn...........
sekarang,,,,kne lebey bekalkn tenaga tuk isnin n selasa......
perjalanan yg jauh,,,balik terenggnu n balik ke putrajaya semula..........
isnin mlm bertolak balik terengganu,,,selase mlm balik semula ke putrajaya...........


happy?????blh la,,,sbb aku DAPAT tgk dunia luar...........
TQ kpda yg membantu........
:)

Friday, October 22, 2010

.......::: 22/10/2010 :::.......


entah la,,,aku xtau cmne nk luahkan pe yg aku rse skrg..........


aku suke jge dak2 ni,,,,,laupn kadang2 dieorg nakal.....


kwn2 aku plak kdg2 mcm salah kn perasaan aku,,,kdg2 mcm bersetuju ngn yg aku rse.....


aku bkn nk lebey pn,,,,aku cume nk mak sdere aku 2 bertolak ansur ngn aku.....


dulu,,time mula2 dtg die ckp juz jge 2org ank die,,,xyah bt kerje2 len

aku pn dari awal2 lg da ckp aku xnk msk sbb aku xpndai.....

tp skrg ni 4org ank2 die aku jge...aku bt semua kerje umah,,,basuh ken bju die,,lipat kain,,,,kemas umh,,,mop lntai....

ni semua anak2 die ad kat umh,,aku kne masak,,,,,balik kerje pn lewat2 mlm.....mula2 kdg2 je,,tp makin lame makin kerap....

n skrg setiap hari....wekend pn kerje.....aku xberkira pn...cuma aku nk die faham......


die kn ad tanggungjawab kat family die,,lau kerje byk sekali pn,,,family kne utamakan sbb 2 perempuan xdigalakkan kerje.......

tugas mencari duit tugas suami,tp lau si isteri nk tolong xsalah tp jgn smpai mengabaikan tanggungjawab.....


kwn aku cakap,,aku dibayar gaji kan tuk bt kerje.......duit?????????????

byk mne pn still xleh bayar kesemua penat lelah......cara nk bals pe yg org bt bek kat kite,,,

cuba faham kehendak die.....sesekali...cube penuhi kemahuan die.....if xmelampaui batas....


kwn aku ckp,,,die kerje lebey masa sbb nk dapat duit lebey.......

da 2 husband die pn kerje gak,,,xkn cukup lg....dari pagi smpai mlm bru tutup kedai.....


kwn aku cakap aku xleh nk sama kn keadaan aku dulu ngn sekarg....

dulu aku ni jenis yg suke bersendirian.....tp lam kls aku byk gak mulut......mksd kat cni,,lau pn aku ni jenis happening,,aku still perlukan waktu tuk berseorangan.........

tp sekrng,,,aku xde mse tuk bersendirian,aku bkn nk tiap2 hari,,,,cukup la sekali sebulan.....


adik aku pn faham situasi aku,,,knp mak aku xfaham aku???

die lebey menang kan adik die dari anak sendiri,,

die selalu pesan kat aku,,,

kerje umh 2 kongsi2 la bt ngn che de,tp aku tgk kerje umh semua aku bt...

anak 2 kongsi2 la jage die pn penat gak kerje,tp anak die pn aku yg jaga smpai lewat mlm,,,die balik anak da tdr......

dgn che de 2 jgn la bt masam muke bile die balik kerje,tp seingat aku,,,aku xpernh xtegur die lau time die balik.....aku siap berborak g ngn die if die xpenat.......

pe lg yg ptt aku bt??????


sok mulanya aku jnji nk keluar ngn adik aku,,,nk g jln2.....die tau aku agak tertekan bile terkurung je kat cni,,aku da biase bebas,,,,

if duk umh pn aku bkn kluar round2 tp aku ad mase tuk kluar mcm g kedai ke....g bank ke,,,,hntr n ambik adik g sek ke...

tp disbb kan ayah sdre aku nk balik batu pahat,,,aku xjadi kluar ngn adik aku...........aku xkisah jnji aku dpt kluar,kat batu pahat aku dpt kluar ngn kazen aku...


die xbg aku kluar sok ngn kazen aku alasan die sbb tkut org ckp pape.....knp nk fikir pe yg mak mentua n ipar2 die ckp,,,

sptt nye die pikir aku,,,aku yg tolong die kat umh ni,,,,,aku xpernh bersuara langsung....aku bkn xnk bla awal2,,,,pas siap2 msk,,aku kluar la......

aku nk gak enjoy...aku muda lg.....xkn nk beban kn aku ngn tanggungjawab yg aku xleh pikul lg......


mlm t b4 balik batu pahat aku nk try talk ngn makcik aku 2....aku nk ckp semuanye.....tp bkn la smpai mengungkit......

aku nk bgtau aku nk kluar gak,,lam kul 11 or kul 12 g2.....time 2 msti da siap msk2 kn.....


aku nk bebas dari dak2 2 walaupn sekejap xpe,,,dari langsung xde......

bkn aku benci dak2 2 tp ragam dieorg kadang2 mencabar kesabaran aku.....


hope dpt la keluar......aku perlukan masa tuk diri aku........


amin.....


Thursday, October 21, 2010


ni la dak2 yg aku jage.............


yang sulong,,,,siti aishah...umur die 7tahun......
yg berbaju hitam 2......
yang kedua,,,,,,,,muhammad anas.....umur die 5tahun......
yg berbaju belang2 2......
yang ketiga,,,siti adawiyah......umur die 3tahnu.....
yg berbaju merah 2.....
n
yg keempat,,,,,,siti afifah....umur die1tahun......
yg kecik sekali 2 la.....

coming soon lak,,,xtau la lelaki ke perempuan....
wait je la bkn 12 t

Wednesday, October 20, 2010

***** cahaya mata *****


entah knp tetiba aku rse seperti ingin meluahkan ape yg ad lam fikiran aku.........

aku xtau sama ada ini cinta mahupan syg........tp aku harap jauhkan dari cinta...

asalnye.......................

kami membesar bersama,,,lau pn xselalu bertemu tp kami satu kampung(nenek ku nenek mu jua).......

aku lebey rapat dgn nye krna ingin menumpang kasih seorg abg....

ye,,,mmg xdinafikan aku juga mempunyai seorg abg,tetapi abg aku terlalu serius,,

sehingga sukar tuk bercakap isu2 yg agak open........

kadang2 kite perlukan teman tuk berbual,,,besenda gurau........

awal nye abg aku mmg selalu bergurau ngn aku,,tetapi mybe disebabkn die terlampau taksub dgn pelajaran,sampai lupe,,hubungan kekeluargaan juga perlu dijaga.....

kami mmg selalu berhubung,,,,bersms.........mmg kami rapat.....

sehinggakan,,,,mak saudara kami mengatakan yg kami mempunyai hubungan......

******cinta******

bg aku itu semua xkan wujud antara kami........

tp,,,dari niat tuk menumpang kasih,,,bertukar kpd aku ingin memilikinye.....aku ingin bersama nye sampai bila2....

tp,,,,apabila aku sudah pndai berfikiran yg lebey rasional,,,aku mula terfikir......

aku ngn die tidak setaraf..........langkah yg paling tepat.......

aku harus membuang perasaan itu sejauh2 nye...........

alhamdulillah aku sudah boley menganggap die sebagai abg n tempat berkongsi crte.....

kami tetap berhubung seperti biase,,,,Cuma.....aku agak kureng bersms dgn nye...

mybe 2 satu cara tuk aku mengelak dari perasaan tu terus merebak......

tp,,bermula thn ni,,aku selalu jgk berhubung dgn nye..........

bg aku itu perkara normal,,,krna kami sepupu,,,so msti byk perkara tentang keluarga yg ingin dikongsi......

tambahan pula,,,,selepas aku menamatkan pengajian ku di poli,,,,aku menjaga sepupu2 ku yg masih kecil....

hidup ku agak tertekan krna...aku jenis yg cepat panas baran......n bermula dari situ la aku mula berkongsi crte ngn die,,,,,n die lak sanggup mendengar bebelan ku.........

ye,,,,,sejak aku menjaga sepupu ku,,,aku sudah bertekad ingin melupakan kesemua kisah2 cinta aku yg sgt rumit n memeningkan.......

adakah aku sudah jatuh cinta pada nya,,,dan itu yg menyebabkan aku mencrita kan segala2 kesensaraan aku kpdanya??????

cinta????ssh tuk mengesan perasaan itu,,,kite akn sedar apabila kite sudah kelhilangan nye,,,,,kita aku sunyi,,,terase kosong jiwa..............

hatiku mmg kosong,,,,tp aku xidak mahu sejarah berulang........cukup la sekali aku bermadu....

aku hanya ingin bahagia....

seperti yg aku ucapkn td.....aku hrap perasaan ini bkn la CINTA..........

bkn aku memilih,,,,tp aku tau hati mu sudah penuh.........andai hati mu kosong,,,inysaALLAH.......

aku ingin memenuhkannya.............

andai aku jodoh mu,,,,,aku terima seadanya........

Monday, October 18, 2010

.......::: 18/10/2010 :::.......

assalamualaikum kwn2............
pe kbo erk?????
korg tau x,,,aku berazam nk trun kn brt bdan,,
xtau la dpt trun kn or x.......
hope dpan la kn.. =)

lamabt nye mase berlalu,,,xsabar nk balik duk umh....
bln 11 t makcik aku da setuju nk ambik bibiQ,,so aku leh la blik........
tp sblm 2 aku kne tgk2 kn bibiQ dulu.....
kerje die,,,hope bibiQ 2 t xde problm pape..........
ssh tul kn nk cari bibiQ yg betul2 blh hrap.....lau tgk kat tv2,,,cam len je situasi die........
(mne pn tv,,,pelakon2 yg belakon jd kaya 2,,kat luar bkn kaya sgt pn)....
huhuhuhuhuuhuhuhuhuhu.............

eeeeemmmmmmm......minggu ni makcik aku xkerje wekend,,so ni la peluang aku tuk keluar.........
keluar ngn adik aku tau,,,bkn boyfriend!!!!!,,,,,,
aku single erk......
tp dgr2 umah mak kpd pakcik aku ni ad bt kenduri ckit,,,,
ank die yg bongsu da sarat mengandung ank sulong.......
xpasti lak knduri or sembahyang hajat.......
kg pakcik aku 2 kat batu pahat,johor..........
lau jadi la die balik kg,,,xdpt la aku kluar ngn adik aku........
da la wekend minggu pan makcik aku kerje.......
minggu ni je mase tuk aku kluar..........

hari ni aku xtau knp aku bek sgt,,,,,
aku mskkan roti telur tuk dieorg....bt sup ayam........
bg mkn kek...........
hehehehehehehehehehehe.............
lau pn agak tension menjaga dieorg tp kadang2 bile pkir2 balik.........
best pn ada,,,,ala........ragam kanak2...........
kite pn xtau kite dulu camne..............
tp menurut cerite2 dari mak aku,,,aku dulu...................

ini kisah die..................
aku dilahir kan pd hari ahad jam 09.52....di umah nenek(tok) aku.....
kat felda jeranagau...........aku ni ad sorg abg,,,,,,,,time aku lahir 2 umur die,,,satu thn 2bulan...
time 2 die baru je pndai jalan.....org ckp...boleh kaki............ =)
kire mak aku bernasib bek la xyah dukung da die......
hihihihihihihihihi..............
aku ni dari kecik g ad penyakit.......iaitu.....badang.....
yg kudis2 2.....satu badan aku ad.........dari hujung rambt sampai kaki......
serte tmpat mak ayh aku g berubat...........
alhamdulillah,,berkat kesabaran dieorg...aku sihat..........
pas,,,,,dtg la penykit len,,,,,suke ngis...........
lau nk tdr,,ayah aku la yg jd mangsa,,kne dukung aku keliling umah........
aku start pndai berckp mse umur aku 9 bulan....
cepat gile kn......sebln pas 2 lak,aku pndai jalan........
bile da pndai berckp 2,,,mcm2 la yg nk dikatakn.........
setiap yg irg ckp msti nk balas,,,sampai mak long aku nk cili mulut sbb suke sgt menjawap....
hihihihihihihi..............

kelakar lak,,,yg paling penting,,,,aku ngn abg aku xleh dipisahkn....
lau terpisah,,,salah sorg mesti akn termenung,,,xlalu mkn n yg paling best nye.....
akan nangis...........
biase nye aku la yg kene tinggal,,,,sbb abg aku time die kecik die suka balik kg.......
lau balik,,,cnfem nk duk seminggu.............cian aku kne tinggal...........
tp bile bsar selalu gaduh,,,,xlame pn gduh nye...........
hihihihihihi...........
sekarg die duk jauh tp die dkt je ngn aku..........
in my heart.. =)



Saturday, October 9, 2010

hai2!!!!!!..............

assalamualaikum,,,,,,,,,,,,,,,,
dkt seminggu da xtulis lam blog ni..............
eeeemmmmmmmmmmmm...............
je yg jadi erk????
agk bz ckit,,,,,,2 minggu ni,,,makcik aku asyik balik kul 12 mlm je........
pent mmg la penat,,,,,tp aku cube ikhlas kn hti ni.......

mls nye nk menulis,,,nk tdr.......
pent sgt hari ni

Tuesday, September 28, 2010

......::: 28/9/2010 :::......

hohohohohohoho.........................
hari ni da 19 syawal...................................
pat puase sepruh hari je............
ahahahahahaha.............................

hari ni..............................................
di awal pg aku da kne msk kn nsi greng tuk dak2 ni..............................
pas 2 lak,,,,,,,msk ayam msk kicap tul mkn tgh hari...............
sib bek la lauk 2 blh smpai mlm............
lau x,,,kne la aku mask g.........
lam otak nk bt nsi greng je lau lauk da bis.............

aktiviti hari lak...............
cam biase,,basuh kain,,jemur n lipat............
pinggan mangkuk kne basuh............
tp,,,kne mop lntai hari ni........
adui la.................
penat sih...................
dak2 ni lak,,,,,tgk je aku duk diam,,,ad je nk suh aku bt..............
umh sepah2,,,,,habuk kuih berterabur lam umh............
aku jgk yg kne kms.........
hangin satu bdn aku........

si aisyah bt hal hari ni..............
xnk mkn lauk yg aku msk,,,,nk mkn telur greng ngn kicap.......................
da pent2 msk,,kne msk g..........
ikt kerje aku mask tuk die je ke?????????????
da la semua kerje kat umh ni aku bt......................
tension tul la..................

kdg2 rse cam ibu tunggal yg beranak 4 je.............
ish2.................
ain2,,,yg ko g cari penyakit 2 knp.......duk je la diam2 kat umh ko 2..........
pe ssh...........

@#$%^&*()#$()@#$%^&*()^@#$%^&*()@#$%^&#$@#@#$%@#$@#$@#$@#$

Monday, September 27, 2010

......::: 27/9/2010 :::......

today is monday!!!!!!!!!!!!!!!...............
hahahahahaha,,,,,,,,,,,,,,
bersamaan 18 syawal 1431...............

niat hati nk puase 6 hari ni,,tp terlupe lak,,,,,
termkn rempeyet............
hahahahahahaha.....

hari ni,,aku kena jaga 3 org ank time pg............
cam biase la,,,,lau ad semua,,,aku kne jadi tarzan.................
anas,,,,adawiyah,,,,n afifah........
time tgh hai lak,,balik la kakak dieorg yg sulong...........
aisyah.......


bab mkn lak,,,,,,,aku bg la si anas,adawiyah n afifah mkn nasi,,,
berlauk kn telur rebus yg ibu dieorg msk b4 g kerje ngn kicap..........
si aisyah nye lak,,,,,,,nasi putih berlauk kn telur greng ngn kicap.......
(lauk die org xsama sbb aisyah balik sek kul 2)
bila da mkn,,,,pakat tgk tv semua.......ad yg tertidur......
bgun je tdr,,,,,aku bg mkn lg...........
kali ni semua mkn lauk sama sbb aku suap...........
nasi putih,telur greng ngn kicap..........................
mlm nye lak.......aku masak mee goreng tuk dieorg................
(pndai gak aku msk....huhuhuhuhuhu)


kerje yg aku bt hari ni,,,jemur kain,,,,basuh kain.........
xsapu lntau sbb pak sdre aku da vakum n mop lantai..................
cam biase la,,,,,kain 2 lau da basuh mesti kne jemur...............
da jemur kne la angkat................da angkat kne la lipat.............

da masak2 2,,,cnfm2 la kne basuh semua kn..............
so,,,membasuh la pulak kerje aku......................
hal anak2 semua aku uruskn la.......
mlm ni lak,,,,aku kne tdr kn semuanye,,,sbb nye ibu dieorg xbalik lg.......
da kul 12 xbalik lg......huhuhuhuhuhuhu.



2 je la aktiviti aku hari ni.............
=)

......:::26/9/2010:::.....

hari ni aku dpat CB...................(cirit birit).......
smpai mlm rse lg..........
huhuhuhu,,mmg teruk r.....................

anak2 lak juz 2 org je kne jge............
lagi 2 org ikut ibu die g opis...................
boring gak lau xde rmai2,,,mybe sbb da baise rmai kot.............
bak kate pepatah..............
alah bisa tegal biase.............

Sunday, September 26, 2010

......::: =) :::......

ding...............dong..........................
hihihihihihi...........

lama xmenulis,,,byk gler yg berlaku..........
tp semua nye,,,alhamdulillah mengembirakan................
yela,,,,,,sambut bulan ramadan n syawal............
tp,,,,puase 6 je blm g......kihkihkih.......

sepanjg puase,,,,,,byk gak dugaan,,,bkn dugaan mkan tau!!!!.............
ssh nk puaskan hati semua org,,,,,kadang2 smpai memakan diri sendiri.....
xpe la,,,aku pegang perinsip cikgu....
"guru ibarat lilin,sanggup menerangi orang len dengan membakar diri sendir"......


tuk mengisi masa lapang aku,,,insyaALLAH.............
pas ni,,,,b4 tdr aku akn mencoret kan sesuatu lam my blog...............

......:::rindu kat mu blog::......

salam sayang dari ku bt semua....
lamanye xmenulis blog,,,,,,rindu sgt2.....
byk sbb yg menyebabkan aku lama xmenulis.....
1**sbb syahrul....
2**sbb bz ngn anak2,,,,,penat da mls nk menaip....
3**brodband slow tahap gaban.....huh!!!


sepnjg lama xmenulis ni,,,,byk giler yg berlaku kat diri aku.............
yg penting,,,aku da xde pape perasaan lda kat syahrul....................
boleh blah la bro!!!!!!!!!!!!!


hidup aku kat putrajaya ni,,,xde la best sgt......
keboringan yang agak melampaui batasan ubi2 kayu,,,,huhuhuhu
cube korg byangkan,,,,,,,langsung xkluar umh................
kluar pn juz jemur kain,,,mmg da jd puteri lilin aku ni......
tp kn,,,,,aku se............aku da jd semakin mnje....asyik menagis je.....
da jd cam dulu2(b4 jmpe arwah.......asyik ngis je tiap2 mlm.......)


alhamdulilah,,,sejak duk kat cni selama 3 bulan................
smbung len kali la...........
btri lptp da nk bis...........
daaaaaaaaaaaaaaaa...

Monday, June 28, 2010

.....:::morning!!!!!:::.....

selamat pagi semua............da kul 10 pg lg ke????
huhuhuhuhu................
tulis something ckit pg ni............
t smbung kerje balik.............

korg nk ta,,,bgun je pg td.........
aku hrp sgt,,,,lam blog aku ni aku bleh kurang kn bercrte ttg syahrul dh......
yg pas biar la..........
lantak die la kn,,,,,aku blh hdup tanpa lelaki(yeke???)

"anak2" la buah hti aku skrg.................
"yaALLAH,,,rahmati la perubahan ku ini"
.....amin.....

Sunday, June 27, 2010

.....:::today is sunday:::.....

hari ni.....................
eeeemmmmmmmmmmmmm................
bt pe erk?????
cam semlm gak.............jage "anak2"........
tp agak pent berbanding smlm...........
mybe cz xckp tdr kot semlm.........

"anak2" sihat,,,,,,,,,,,,
yg kelakar nye aku kne masak sup ayam tuk dieorg.........
first time masak tanpa ma yg guide...........
xsedap pn...........
hahahahahahaha......................

aku happy gler hari ni cz sepupu aku datang..................
lme xjmpe die,,,,,,rindu?????mybe la cz die la yg gnti along pas along fly................
yg best nye,,,kteorg siap mask nasi sama2,,,,,,,
dua2 xpndai cz nk msk gne dapur gas...........
sepupu aku 2 dtg berdua,,ngn kwn die,,,,,,ad aku kisah kt kwn die,,,,,,,
aku bork je ngn spupu aku..............
asyik bangat...............
hahahahahahaha,,,,slme ni asyik ber"sms" je......."call".......
nk da jmpe face 2 face lg ranck berckp................
"thankz aiman cz sudi jg abg angah".........
t ad mse kite gaduh g tau.........hihihihihihihi..............

syahrul???????????......................
entah la,,,,,nk kate xsyg,,,,tipu sgt2 la........
tp biar la.......mls da nk serbt kn otak ngn die,,,if ingt kat die msj je la..........
xsalah kn,,,,,,huhuhuhuhuhuhuhu.........
tp,,biar la "anak2" yg mengganti kat die d hati aku............

Tuesday, June 15, 2010

...:::azrul azman:::...

rindu nye pada die..............
ida,,,aku mntak maaf,aku xdpt nk bce blog ko...........
aku teringt kat arwah.............
aku rindukan die,,,,,lam keadaan aku ngn syahrul cmni.....
aku mengingin kn arwah...........
aku nk die.........

abg,,,,,,ain rindu sgt kat abg..........nk dgr suare abg........
gelak tawa abg...........
lau pn kite xpernh bersua,,,,tp kite tetap dekat..........
ain xkn dapat pengganti yg sebaik abg lg..........
biar beribu yg ad,,xkn sama ngn azrul azman ain..............
ain nk abg........
=(

Friday, June 4, 2010

**** aku ****



nur ain binti rosli
asal dungun Terengganu
tarikt lahir 10 hb 12 1989
anak tunggal perempuan......ad 5 org adik beradik....
ank kedua.......mmpunyai seorg abg n 3 org adik.......
pendidikan diploma akuantansi d polisas....
suke makan kek...terutama coklt kek
suke mkn ais krim,,,keutamaan kpd ais krim coklat...lau free lg suke....
minuman kegemaran jus apple....
antra kfc n pizza,,,,,,,pizza lebih menambat hati...
makanan kegemaaran,,,,nasi greng n mkn yg xpedas.....
mkn segale jenis buah,,,,tertarik kpd pisang n apple......
no kad pengenalan 891210-11-****.......

**********************************************************

saya ada die!!!


Thursday, June 3, 2010

huhuhuhuhuhu..................

hai..................
bring tul la jd penganggur ni..................
( bru je seminggu cuti ).......................
xtau nk bt pe,mkn tdr je.......
duk kat tmpat blajr best ckit........................................
aktiviti pn byk leh bt,,,bring2 bleh g round2 bndar kuantan...................

huhuhuhuhuhuhuhuhu........................
nk cri kerje dekat area2 kemaman n kauntan je.........
xnk g KL..............
tp nk ikut gak cakap fmly,,,,,,,,,,,,
nk duk kuantan................... =(