BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, May 6, 2016

.....::: Buah Hati Pengarang Jantung :::.....


selamat pagi jumaat!!!
tiap kali rindu sama ini budak, mesti belek2 gambo acah2 handsome dia
lahaiiiiii anak buah.....
hihihihihi

~ hai anty2 semua~

~knp mama ambik gambo saya ni~

~first time belajo senyum...manis jugak~

~geram tengok hp mama dia la tu~

~cak!! handsome x saya malam ni~

~yeayyy!!!!! mama beli toy~

~eeheemmmmm.............~

~best nye bila badan dah segar,,,~

~menjeling-menjeling ku bertentang,mata kita sama memandang~

~so gegurl muka die~

~ hai!!! selamat pagi~
nama saya hamzah wildan bin muhammad azri
lagi 12 hari umur saya 4bulan...
saya acah-acah dah besar je ni......


kalau dekat dah selalu ulang alik p rumah die dah ni...
nak cubit2 pipi tu,bagi labuh lagi tau....
best nak gomol2.....


.....::: Hati :::.....


assalamualaikum semua....
lama x mencoret.....hari ni tertarik dengan satu cerita....
menarik!!

**********************************************************

Seorang Syeikh berjalan dengan murid2nya. Mereka melihat ada sebuah keluarga yang sedang bertengkar dan saling berteriak.

Syeikh tersebut berpaling kepada muridnya dan bertanya : "Mengapa orang saling berteriak jika mereka sedang marah?"

Salah seorang murid menjawab : "Kerana kehilangan sabar sebab itulah mereka berteriak."

"Tetapi, mengapa mesti berteriak kepada orang yang berada di sebelahnya? Bukankah pesanan yang dia ingin sampaikan boleh diucapkan dengan perlahan saja?" Tanya Syeikh menguji murid-muridnya.


Murid2nya pun saling memberikan jawapan, namun tidak satu pun jawapan yang mereka sepakati.

Akhirnya Syeikh berkata:

"Bila dua orang sedang marah, ketahuilah hati mereka saling berjauhan. Untuk dapat menempuh jarak yang jauh itu, mereka mesti berteriak agar perkataannya dapat didengar. Semakin marah, maka akan semakin kuat teriakannya. Kerana jarak kedua hati itu semakin jauh."

"Begitu juga sebaliknya, di saat kedua insan saling jatuh cinta..", lanjut Syeikh.

"Mereka tidak saling berteriak antara yang satu dengan yang lain. Mereka berbicara lembut kerana hati mereka berdekatan. Jarak antara kedua hati sangat dekat."

"Bila mereka semakin lagi saling mencintai, apa yang terjadi? Mereka tidak lagi bicara. Mereka hanya berbisik dan saling mendekat dalam kasih-sayang. Pada Akhirnya, mereka bahkan tidak perlu lagi berbisik. Mereka cukup hanya dengan saling memandang. Itu saja. Sedekat itulah dua insan yang saling mengasihi."

Syeikh memandang muridnya dan mengingatkan dengan lembut:

"Jika terjadi pertengkaran di antara kalian, jangan biarkan hati kalian berjauhan. Jangan ucapkan perkataan yang membuat hati kian menjauh. Kerana jika kita biarkan, satu hari jaraknya tidak akan lagi boleh ditempuh."



**********************************************************

ada betul nya jugak kan...
time bercinta, berbisik pun dengar....
time marah,,,,,huhuhuhuhuhu

=)

Thursday, April 21, 2016

.....::: Family Time :::.....


Assalamualaikum korang....
today aku nk kongsi sikit gambar2 picnic koboi...
***7 April 2016***


~ ayah su acah2 pegang wildan ~

~ wildan dan cikngoh nya ~

~ picnic dkt pantai tanjung jara sambil makan satar & otak-otak ~

~ tokki & tokma main pas2 wildan ~

habis kisah petang bersama ayah su wildan...
sebenarnya bawak wildan jumpe ayah su nya...
budak asrama xboleh balik....huhuhu

kisah malamyaaa........

kami bersteamboat la pulak....

~ get ready tuk memulakan masakan ~

~ kami memang skuad bulat ~

~ taraaaaa,,,,,,, kalau bab makan memang kami sepakat ~


next time memang akan selalu buat steamboat kat rumah....
siapa nak makan sila la datang rumah,,,,,
bawak bahan2 sekali tau...

=)

Tuesday, April 12, 2016

.....::: ALLAH know's what the best :::.....


Assalamualaikum........
selamat malam semua.....
kali ni rajin pulak mengupdate blog....

kali ni aku nak bebel pasal..................

ah korang layan je la pict bergambo kat bawah ni......

********************************************************************
setiap manusia, sifat die sama je...
bila berhadapan dengan masalah baru nak ingat kepada sang pencipta....
(dah lumrah beb...)
tapi, betapa sayang nya DIA kepada kite, Dia sanggup dengar jugak luahan hati kita...


kita merayu bila kita ada masalah.....kita meminta semua keajaiban yang perlu untuk menyelesaikan masalah kita....


bila tak ditunaikan, kite merayu lagi....


kita mengadu nasib lagi.....kerana kita rasa kita patut dapat bantuan dari DIA...


dan akhirnya, kita dapat satu petunjuk......


tapi malangnya, petunjuk itu mustahil untuk kita lakukan....
sesuatu yang diluar kemampuan kita....
(pada fikiran kita....mana mungkin aku boleh lakukan sebegini)


tetapi masalah kita kian menghimpit kita.....p
enyelesaian yang kita dapat nampak agak mustahil untuk kita laksanakan...


keadaan makin gentir, sama ada kita mahu teruskan juga dengan masalah kita dengan tanpa memcuba atau pun mencuba untuk lakukan sesuatu dan kemudiannya kita menanggung akibat kesemuanya


(daripada aku langsung tidak mencuba, baik aku mencuba terlebih dahulu.......)


mula2 kita akan rasa sangsi dengan tidakan yang kita ambik......tapi jika semua perjalanan kita berjalan dengan lancar....itu tandanya kita berada di landasan yang betul


walaupun kita agak kurang yakin, tetapi............
kita harus berani...

now see!!!! awak dapat satu lagi peluang baru untuk terus hidup...


walaupun agak susah untuk bangkit semula....
sekurang-kurangnya, kita masih diberi peluang...


********************************************************************

ini la kehidupan.......

=)

Monday, April 11, 2016

.....::: second chance :::.....

Assalamualaikum......

huh!!! xsalah kot kalau bagi peluang kedua.....semua orang buat kesilapan kan...
janji bila bagi peluang kedua,org tu guna sebaik mungkin...

tapi....mesti bertempoh....
kalau xnampak ape2 perubahan...
nampaknye die telah sia-siakan peluang kedua tu....

just wait and see...
if dia jodoh aku.....
dia akan berani berterus terang dan betulkan semua kesalahan yang die dah buat....


'Awak nak siape sebenarnye ni???saya confius tau dengan awak ni'
'Saya nak awak!'
'Habis tu macam mana sekarang ni?awak tu tunang orang tau'
'Saya pun pening nak fikir sekarang, tapi saya tau saya dah buat keputusan yang salah...saya menyesal sangat2 buat awak macam ni'
'Saya boleh tunggu awak settle semua masalah awak dengan dia tapi saya bagi tempoh la'
'Saya tak nak libatkan awak dalam kesalahan saya ni'
'Takpe, awak buat ape yg patut...kalau awak xberani saya faham maksud die'
'Macam mana saya nak gtau mak ayah die, mak saya....."

krik krik krik krik..........

aku tetiba rasa macam menang satu perlumbaan yang sebelum ni xde pengakhiran nya
semoga kami berjodoh ya ALLAH.....

11/04/2016

Tuesday, April 5, 2016

...::: Alhamdulillah :::...


Assalamualaikum semua.....

alhamdulillah.....setelah sekian lama bumi sintok tak dibasahi hujan...
akhirnya.......

mencurah2 dengan lebatnya selama 2jam...

video


malam ni dapat rasa angin sejuk...
dapat dengar bunyi2 katak...

syukur sangat...

Saturday, April 2, 2016

.....::: aku, dia & si DIA :::...


Assalamualaikum korang.....

hurmmm....entry kali ni aku nak share sikit....

btl kata org, perempuan ni di awal perpisahan je die sedey....kecewa, meroyan...
last2 die happy
n lelaki lak sebaliknya....


********************************************************************

ofcz i love him very very very much....

6tahun kenal kot, sblm ni aku blh lagi terima keadaan kami mcm ni....tp, seen die dah buat keputusan untuk bertunang dengan si DIA.....aku tau, aku dah xpenting dalam hidup die....07.02.2016 tarikh bahagia "dia & si DIA".....aku???? try to move on and bagi kata2 semangat untuk diri sendiri....
(aku dah stop berhubung dengan die dari hujung bulan12 2015 sbb time tu dh tau keputusan die)

30.03.2016 around 1.45a.m, tetiba msk msj dekat inbox fb dari dia.....(ko nak ape weh.......jgn sakitkan aku lagi)...ada la short chatting with as...konon nak tanya khabar...but i know him very well....

today....aku xpuas hati lagi knp die sibuk nak cari aku lagi....and i try to call him(before this aku dah siap2 suh die block caller aku, iphone boleh buat fon lain xtau)...

first soalan aku "kenapa xblock call saya...kan hari tu dah block???" perasaan masa tu xde la berbunga2 mcm sblm2 ni...mungkin dah tawar hati dengan perangai die....

ni antara short dialog antara kami...

'kenapa xblock call saya...kan hari tu dah block???'
'byk sgt lubang'
'lubang apenye?'
'lubang yg nk kne block'
'awat, ramai sgt ke awek sbelum ni?'
'byk sgt nk kne block, call whatsapp fb'
'sblm ni kan dah block'
'sy nak tnye khabar awk, kite kn dh kawan lama,,,xboleh ke?'...(nada die lemah je time ckp ayat ni)
'hbs xkerje ke hari ni?'
'kerje...tgh breakfast...tp mcm xde semangat je nk kerje'
'knp pulak'
'serba xkena hati ni'
'awk kne byk2 solat mengaji...bkn ni ke yg wk nsihatkn kat sy masa sy gtau betapa kecewanya sy dgn awk'
'yg tu pasal hati...ni bukan'
'alah, sama je.....ape2 pun kite milik DIA kan...xsalah pun,,,tp sy rasa awk slh org nk share mslh...awk dh ad cik tunang kan,,,ape guna ada dia'
'sy xde masalah pape dgn si DIA..okey je...'
'sy pun xcakap awk ad masalah dgn si DIA..sy ckp share ape2 psl awk dgn si DIA...'
'sy xde masalah pape...'
'sy tau la awk ad masalahkan..........'
'xde'
'lelaki mmg macam tu,ego....macam la sy xkenal awak...'
'xde xde xde'
'alah...sy knl la awk.....awak ada masalahkan......xpayah tipu la'
'eeemmmm...btl la...'
'eleh'
'eeemmm....boleh x saya nak undur balik semua?'
'org berjalan kedepan, mana ada org berjalan undur kebelakang la...'

diam diam diam diam diam je dia...

'*%^&$%^'....(aku panggil nama dia)
'@#%^ *&$^#@&'....(siap nama penuh lagi aku panggil)

'xpe la awk, sy tgh breakfast ni,,,nanti nk kerje'
'okey p la'
'tapi xpyh la block caller erk awk'
'knp nye?'
'call xde gambr, xmcm kat whatsapp....'
'tgk la nanti'...

********************************************************************

now!!!
terbukti kot lelaki mmg merana lepas lama dia tinggalkan seseorang...

adakah aku akan terima dia kembali?????

hanya ALLAH je yang tahu.......


02/04/2016

Sunday, March 27, 2016

.....:: AP Team :::....


hari2 terakhir bersama mereka.....

always miss that moments.....








=)

.....::: Berhabuk!!! :::.....


Assalamualaikum semua....

perhhhh....lama betul biarkan blog sendiri berhabuk....

tahun lepas just satu entry je sempat corekkan....
bukan pe agak bz dengan kerje2 kat pejabat...

kalau korang nak rasa superr duper bz...
boleh la korang apply kerje dekan Mydin HQ...

tapi!!! korang kena la apply team AP(account payable)
MHQ punye team...
(bkn ape team lain xde la stress mcm team kami ni)

now!!!!
aku kembali sebagai student...
bukan smbung master,tapi habiskan dgree aku yang tertangguh sebelum ni
huh!!! mmg menguji betul...

ALLAH takkan turunkan ujian di luar kemampuan hambaNYA......

nanti aku update gambo2 zaman kerje MYDIN HQ....

=)