BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, April 2, 2016

.....::: aku, dia & si DIA :::...


Assalamualaikum korang.....

hurmmm....entry kali ni aku nak share sikit....

btl kata org, perempuan ni di awal perpisahan je die sedey....kecewa, meroyan...
last2 die happy
n lelaki lak sebaliknya....


********************************************************************

ofcz i love him very very very much....

6tahun kenal kot, sblm ni aku blh lagi terima keadaan kami mcm ni....tp, seen die dah buat keputusan untuk bertunang dengan si DIA.....aku tau, aku dah xpenting dalam hidup die....07.02.2016 tarikh bahagia "dia & si DIA".....aku???? try to move on and bagi kata2 semangat untuk diri sendiri....
(aku dah stop berhubung dengan die dari hujung bulan12 2015 sbb time tu dh tau keputusan die)

30.03.2016 around 1.45a.m, tetiba msk msj dekat inbox fb dari dia.....(ko nak ape weh.......jgn sakitkan aku lagi)...ada la short chatting with as...konon nak tanya khabar...but i know him very well....

today....aku xpuas hati lagi knp die sibuk nak cari aku lagi....and i try to call him(before this aku dah siap2 suh die block caller aku, iphone boleh buat fon lain xtau)...

first soalan aku "kenapa xblock call saya...kan hari tu dah block???" perasaan masa tu xde la berbunga2 mcm sblm2 ni...mungkin dah tawar hati dengan perangai die....

ni antara short dialog antara kami...

'kenapa xblock call saya...kan hari tu dah block???'
'byk sgt lubang'
'lubang apenye?'
'lubang yg nk kne block'
'awat, ramai sgt ke awek sbelum ni?'
'byk sgt nk kne block, call whatsapp fb'
'sblm ni kan dah block'
'sy nak tnye khabar awk, kite kn dh kawan lama,,,xboleh ke?'...(nada die lemah je time ckp ayat ni)
'hbs xkerje ke hari ni?'
'kerje...tgh breakfast...tp mcm xde semangat je nk kerje'
'knp pulak'
'serba xkena hati ni'
'awk kne byk2 solat mengaji...bkn ni ke yg wk nsihatkn kat sy masa sy gtau betapa kecewanya sy dgn awk'
'yg tu pasal hati...ni bukan'
'alah, sama je.....ape2 pun kite milik DIA kan...xsalah pun,,,tp sy rasa awk slh org nk share mslh...awk dh ad cik tunang kan,,,ape guna ada dia'
'sy xde masalah pape dgn si DIA..okey je...'
'sy pun xcakap awk ad masalah dgn si DIA..sy ckp share ape2 psl awk dgn si DIA...'
'sy xde masalah pape...'
'sy tau la awk ad masalahkan..........'
'xde'
'lelaki mmg macam tu,ego....macam la sy xkenal awak...'
'xde xde xde'
'alah...sy knl la awk.....awak ada masalahkan......xpayah tipu la'
'eeemmmm...btl la...'
'eleh'
'eeemmm....boleh x saya nak undur balik semua?'
'org berjalan kedepan, mana ada org berjalan undur kebelakang la...'

diam diam diam diam diam je dia...

'*%^&$%^'....(aku panggil nama dia)
'@#%^ *&$^#@&'....(siap nama penuh lagi aku panggil)

'xpe la awk, sy tgh breakfast ni,,,nanti nk kerje'
'okey p la'
'tapi xpyh la block caller erk awk'
'knp nye?'
'call xde gambr, xmcm kat whatsapp....'
'tgk la nanti'...

********************************************************************

now!!!
terbukti kot lelaki mmg merana lepas lama dia tinggalkan seseorang...

adakah aku akan terima dia kembali?????

hanya ALLAH je yang tahu.......


02/04/2016

4 comments:

Cik'Da Zuraida said...

semoga Allah temukan ko dengan cinta sejati yg boleh bahagiakan ko ye kawan...

~aieyn~ said...

hurm....entah la....malas nak fikir dah
kadang-kadang rasa bleh je hidup tanpa lelaki

Anonymous said...

Lupakan jela wehhh...org x hrgai ko xde mkna nk ingt...

Zue

~aieyn~ said...

gitu erk ???
tapi xsalah kot kalau bagi peluang kalau die betul2 nak berubah..kn kn kn