BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, April 21, 2016

.....::: Family Time :::.....


Assalamualaikum korang....
today aku nk kongsi sikit gambar2 picnic koboi...
***7 April 2016***


~ ayah su acah2 pegang wildan ~

~ wildan dan cikngoh nya ~

~ picnic dkt pantai tanjung jara sambil makan satar & otak-otak ~

~ tokki & tokma main pas2 wildan ~

habis kisah petang bersama ayah su wildan...
sebenarnya bawak wildan jumpe ayah su nya...
budak asrama xboleh balik....huhuhu

kisah malamyaaa........

kami bersteamboat la pulak....

~ get ready tuk memulakan masakan ~

~ kami memang skuad bulat ~

~ taraaaaa,,,,,,, kalau bab makan memang kami sepakat ~


next time memang akan selalu buat steamboat kat rumah....
siapa nak makan sila la datang rumah,,,,,
bawak bahan2 sekali tau...

=)

Tuesday, April 12, 2016

.....::: ALLAH know's what the best :::.....


Assalamualaikum........
selamat malam semua.....
kali ni rajin pulak mengupdate blog....

kali ni aku nak bebel pasal..................

ah korang layan je la pict bergambo kat bawah ni......

********************************************************************
setiap manusia, sifat die sama je...
bila berhadapan dengan masalah baru nak ingat kepada sang pencipta....
(dah lumrah beb...)
tapi, betapa sayang nya DIA kepada kite, Dia sanggup dengar jugak luahan hati kita...


kita merayu bila kita ada masalah.....kita meminta semua keajaiban yang perlu untuk menyelesaikan masalah kita....


bila tak ditunaikan, kite merayu lagi....


kita mengadu nasib lagi.....kerana kita rasa kita patut dapat bantuan dari DIA...


dan akhirnya, kita dapat satu petunjuk......


tapi malangnya, petunjuk itu mustahil untuk kita lakukan....
sesuatu yang diluar kemampuan kita....
(pada fikiran kita....mana mungkin aku boleh lakukan sebegini)


tetapi masalah kita kian menghimpit kita.....p
enyelesaian yang kita dapat nampak agak mustahil untuk kita laksanakan...


keadaan makin gentir, sama ada kita mahu teruskan juga dengan masalah kita dengan tanpa memcuba atau pun mencuba untuk lakukan sesuatu dan kemudiannya kita menanggung akibat kesemuanya


(daripada aku langsung tidak mencuba, baik aku mencuba terlebih dahulu.......)


mula2 kita akan rasa sangsi dengan tidakan yang kita ambik......tapi jika semua perjalanan kita berjalan dengan lancar....itu tandanya kita berada di landasan yang betul


walaupun kita agak kurang yakin, tetapi............
kita harus berani...

now see!!!! awak dapat satu lagi peluang baru untuk terus hidup...


walaupun agak susah untuk bangkit semula....
sekurang-kurangnya, kita masih diberi peluang...


********************************************************************

ini la kehidupan.......

=)

Monday, April 11, 2016

.....::: second chance :::.....

Assalamualaikum......

huh!!! xsalah kot kalau bagi peluang kedua.....semua orang buat kesilapan kan...
janji bila bagi peluang kedua,org tu guna sebaik mungkin...

tapi....mesti bertempoh....
kalau xnampak ape2 perubahan...
nampaknye die telah sia-siakan peluang kedua tu....

just wait and see...
if dia jodoh aku.....
dia akan berani berterus terang dan betulkan semua kesalahan yang die dah buat....


'Awak nak siape sebenarnye ni???saya confius tau dengan awak ni'
'Saya nak awak!'
'Habis tu macam mana sekarang ni?awak tu tunang orang tau'
'Saya pun pening nak fikir sekarang, tapi saya tau saya dah buat keputusan yang salah...saya menyesal sangat2 buat awak macam ni'
'Saya boleh tunggu awak settle semua masalah awak dengan dia tapi saya bagi tempoh la'
'Saya tak nak libatkan awak dalam kesalahan saya ni'
'Takpe, awak buat ape yg patut...kalau awak xberani saya faham maksud die'
'Macam mana saya nak gtau mak ayah die, mak saya....."

krik krik krik krik..........

aku tetiba rasa macam menang satu perlumbaan yang sebelum ni xde pengakhiran nya
semoga kami berjodoh ya ALLAH.....

11/04/2016

Tuesday, April 5, 2016

...::: Alhamdulillah :::...


Assalamualaikum semua.....

alhamdulillah.....setelah sekian lama bumi sintok tak dibasahi hujan...
akhirnya.......

mencurah2 dengan lebatnya selama 2jam...

video


malam ni dapat rasa angin sejuk...
dapat dengar bunyi2 katak...

syukur sangat...

Saturday, April 2, 2016

.....::: aku, dia & si DIA :::...


Assalamualaikum korang.....

hurmmm....entry kali ni aku nak share sikit....

btl kata org, perempuan ni di awal perpisahan je die sedey....kecewa, meroyan...
last2 die happy
n lelaki lak sebaliknya....


********************************************************************

ofcz i love him very very very much....

6tahun kenal kot, sblm ni aku blh lagi terima keadaan kami mcm ni....tp, seen die dah buat keputusan untuk bertunang dengan si DIA.....aku tau, aku dah xpenting dalam hidup die....07.02.2016 tarikh bahagia "dia & si DIA".....aku???? try to move on and bagi kata2 semangat untuk diri sendiri....
(aku dah stop berhubung dengan die dari hujung bulan12 2015 sbb time tu dh tau keputusan die)

30.03.2016 around 1.45a.m, tetiba msk msj dekat inbox fb dari dia.....(ko nak ape weh.......jgn sakitkan aku lagi)...ada la short chatting with as...konon nak tanya khabar...but i know him very well....

today....aku xpuas hati lagi knp die sibuk nak cari aku lagi....and i try to call him(before this aku dah siap2 suh die block caller aku, iphone boleh buat fon lain xtau)...

first soalan aku "kenapa xblock call saya...kan hari tu dah block???" perasaan masa tu xde la berbunga2 mcm sblm2 ni...mungkin dah tawar hati dengan perangai die....

ni antara short dialog antara kami...

'kenapa xblock call saya...kan hari tu dah block???'
'byk sgt lubang'
'lubang apenye?'
'lubang yg nk kne block'
'awat, ramai sgt ke awek sbelum ni?'
'byk sgt nk kne block, call whatsapp fb'
'sblm ni kan dah block'
'sy nak tnye khabar awk, kite kn dh kawan lama,,,xboleh ke?'...(nada die lemah je time ckp ayat ni)
'hbs xkerje ke hari ni?'
'kerje...tgh breakfast...tp mcm xde semangat je nk kerje'
'knp pulak'
'serba xkena hati ni'
'awk kne byk2 solat mengaji...bkn ni ke yg wk nsihatkn kat sy masa sy gtau betapa kecewanya sy dgn awk'
'yg tu pasal hati...ni bukan'
'alah, sama je.....ape2 pun kite milik DIA kan...xsalah pun,,,tp sy rasa awk slh org nk share mslh...awk dh ad cik tunang kan,,,ape guna ada dia'
'sy xde masalah pape dgn si DIA..okey je...'
'sy pun xcakap awk ad masalah dgn si DIA..sy ckp share ape2 psl awk dgn si DIA...'
'sy xde masalah pape...'
'sy tau la awk ad masalahkan..........'
'xde'
'lelaki mmg macam tu,ego....macam la sy xkenal awak...'
'xde xde xde'
'alah...sy knl la awk.....awak ada masalahkan......xpayah tipu la'
'eeemmmm...btl la...'
'eleh'
'eeemmm....boleh x saya nak undur balik semua?'
'org berjalan kedepan, mana ada org berjalan undur kebelakang la...'

diam diam diam diam diam je dia...

'*%^&$%^'....(aku panggil nama dia)
'@#%^ *&$^#@&'....(siap nama penuh lagi aku panggil)

'xpe la awk, sy tgh breakfast ni,,,nanti nk kerje'
'okey p la'
'tapi xpyh la block caller erk awk'
'knp nye?'
'call xde gambr, xmcm kat whatsapp....'
'tgk la nanti'...

********************************************************************

now!!!
terbukti kot lelaki mmg merana lepas lama dia tinggalkan seseorang...

adakah aku akan terima dia kembali?????

hanya ALLAH je yang tahu.......


02/04/2016