BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, November 20, 2011

........::: 20/11/2011 :::.......


assalamualaikum............... :)
hari ni hari first lam minggu ni....
happy sbb my mum datang...lau pn juz 30 minit...
tp xpe,,,aku faham sbb jauh lg perjalanan tuk smpai TERENGGANU....

eeemmmmm.................nak ckp pe ye???
ha,,,,sal tarikh hari ni.....
korg semua mesti sibuk nak kahwin tarikh 11.11.11 kn....
sbb ad yg cakap tarikh tu cntik...
cantik!!!........
tp bg aku ad lagi yang lagi cantik...
20.11.2011...
kan cantik tu....
full je tarikh....
n aku pernah berangan nk kahwin 20.12.2012 tau...
tp mybe xkesampaian kot sbb aku dah smbung dgree...
so.......kne skip dulu yang tu...
n 20.12.2012 tu jatuh pada hari khmis.... :)..
hari yg mmg aku nak....
tp tu juz angan2 je la...now aku nk fikir dgree dulu...
tp lau dah jodoh aku OK je...
org cakap bile kite dah kahwin,,,rase bertanggungjawap tu lebey ckit...

about my assgment lak(majalah BM)...
mmg xsiap lg,,,tp lect tu xkisah lau submit lambat...
masalah yg sbnr nye,,,mesin print kat kedai tu yg problam....
huhuhuhuhu...........
so xdpt nk bt pe la....aku ingt boleh la aku upload majalah aku tu hari ni...
hahahahahaha.........

minggu yang sibuk semakin berlalu...
hihihihi,,,tp xsemestinye aku blh enjy....selagi xcuti sem...
selagi tu xleh enjy....



=)

Saturday, November 19, 2011

........::: 19/11/2011 :::........


salam korang.....
=)...
kepale dah ting ckit ni,,,,but i try mu best tuk mengarang...
mybe sbb mood dari smlm buat "BAHASA MELAYU PENGURUASAN"
so,,,,,smpai hari ni mood bm tu still ad...
tp mslah salah taip lak yang jadi...
yela kepale dah ting ckit kan....

perh,,,mmg first time la aku juz tdr 2jam 30 minit....
tu pn terjaga2 gak....
tdr kul 5.30 pagi...pastu blh lak aku terjaga tu juz say "dayah,dah kul6 bangun la"
pastu aku tdr balik,,,,huhuhuhu
(senget lak aku rse,bngun semata2 sbb romate aku dah pesan b4 die tdr kjt kn subuh)
alarm aku lak ad 3..kul 6,kul6.15 n kul 6.30....
bangun lg tutup alarm tp tuan still lg smbung tdr...
fuh,,,dah dekat kul 6.40 romate aku tnye xnak bangun subuh ke??ke dah subuh???
bile tgk jam dah gajah sangat aku pn bangun laaaaa....
pas subuh aku pnjt katil lagi...yg xleh bla.aku siap pesan kat kwn aku suh call aku kul7.30
n.........jangan berhenti call selagi aku xangkat....
hahahahahaha.............
tp 8 miss call dari die aku xsedar...yg ke9 baru sedar tu pn pas romate kejut kan...
time tu dah kat kul8..
smpat lak aku reply msj kwn aku tu ngn "DAH" je...padahal aku smbung tdr lg!!!!
hahahahahahaha.....
perh!!! mcm terkena kejut elektrik sbb dapt msj dari dak group BM...
tgk ad 2 msj,,,satu dari dak group HE satu dari dak group BM...
cnfm2 la aku tgk msj yg dari dak group HE dulu sbb aku ad date ngn dieorg kul8...
ngn blur nye aku rply msj,,"bwk pe je"
senget kn,,dah sah2 nk bt assgment..bwk la lptp n note...
huhuhuhuhu.....

now aku tgh tunggu nk g mam kul12 t....
pas mam kne gerak g tradwins lak..hntr MAJALAH CERIA kami
n lptp dak group BM tu....huhuhuhuhu..............

my gamelan class at 4.00 p.m
xde mase nk tdr lagi....
agak2 bile erk dapat tapau balik tdr 2??????????

=)

Friday, November 18, 2011

.......::: 18/11/2011 :::......



huhuhuhuhu....
saje je nk update en3...
sok aku ad exam mid term FINANCIAL MANAGEMENT II...
tp aku xstdy pape pn lg....huhuhuhu...
juz tengok sepintas lalu je...
xpe!!!!!!!!!!!akan sedaya upaya bace semua bab yg masuk....

sok,,my mum, my dad n my younger brothers nak g langkawi...
mmg la teringin sgt nk ikut tp,,,nk bt cmne sok aku ad mid term....
so.......
redha je la....
sabar ain......sabar ain.... :D

huhuhuhu,,,tuk masa ni mata aku dah ngntuk.....tp nk jugak update blog nih....

n
aku kne block oleh someone.....
dah 2 kali,,,,hahahahaha
kali pertama fb aku yg korg tau.....yg kedua fb len(kantoi ad 2fb)
udah la ain,,,xpayah duk intai2 die....msj die pn jgn balas...
ym die pn sama.....ramai lg lelaki len lam MALAYSIA ni...
xcukup kat dalam negara......tuh!!
yg overC bersepah....
hahahahahahaha

Thursday, November 10, 2011



╗♥q✿r♫m♥❤ TERISTIMEWA BUAT YANG DIUJI PERITNYA CINTA❤♥q✿r♫m♥
║║♫═╦╦╦╔╗
♫╚╣║║║║╔╣MENGAPA HARUS DINANTI SI DIA YG TELAH BERLALU PERGI??
╚═╩═╩♫╩═╝


...☆ * ♥ ¸. • * ¨ `* •.♫. •☆ * ♥ ¸. • * ¨ `* •.♫. •☆ * ♥ ¸. • * ¨ `* •.♫

(¯`•.¸ღBercinta memang mudah,untuk dicintai juga memang mudah..Tapi untuk dicintai oleh orang yang kita cintai,itulah yang sukar diperolehi..

(¯`•.¸ღ Kadangkala,kita selalu saja asyik dengan melayani perasaan saban hari..Seolah2 itu saja yang diminda tanpa memikirkan hal yang lebih penting dari soal hati..kita lemah dalam menghadapi hari mendatang dan berkejaran mencari cinta yang seolah difikirkan sudah hilang.

(¯`•.¸ღ Kita selalu terlupa bahawa cinta sesama manusia kadang2 boleh merosakkan jiwa kita..membuatkan kita tiada semangat akan diri sepatutnya kuat dan tabah dalam meniti perjalanan hidup ini..Mana perginya satu azam yang kuat dulu..mana perginya janji kita yang mahu berjaya dalam hidup.
Kehidupan kita bukan semata-mata untuk bercinta,berkasih sayang dengan orang yang kita suka dan mahu..kadang kita harus tabah menerima suratan,orang yang kita dambakan bukan menjadi milik kita..Dan selalu saja kita merungut dan mengeluh mengenang nasib diri kerana apa yang kita mahu tidak diperolehi.

(¯`•.¸ღ Sedarkah kita,bukan semua yang kita mahu dan inginkan akan menjadi milik kita..Kerana kita punya usaha untuk memilih dan memiliki..Namun,sejauhmana kita meratap rayu untuk mejadi milik kita dan bukan hak kita,sampai bila2 pun takkan dapat melainkan dengan izinNya

(¯`•.¸ღ Dan jika telah ditakdirkan menjadi hak kita,sudah tentunya kita akan perolehi.apa yang kita faham tentang takdir dan ketentuanNya..Siapalah kita untuk terus mengeluh dan menidakkan kebenaran yang telah ditentukanNya..Kita Cuma hamba Allah yang yang mana wajib mempercayai dan menerima rukun iman..

(¯`•.¸ღ Kadang kita selalu dengan khayalan diri kita dan masih mengharap cinta itu milik kita.sedangkan suratan telah nyata dan masih lagi kita tidak dapat menerima kenyataan itu.Hakikatnya kita telah berpisah atau mungkin cinta itu telah pudar..Tapi,kerana kesombongan diri kita atau tidak dapat menerima kenyataan,dan kita selalu saja menceriakan diri kita dengan pembohongan yang nyata.menanti dan menunggu cinta yang tidak pasti.

(¯`•.¸ღ Itulah kita..selalu tertewas dengan bisikan halus menyedapkan hati kita.membuatkan kita terus di dalam asyik yang panjang.
Sedarlah dan kembalilah ke alam nyata..cinta itu bukan milik kita lagi.cukup sudah merindu dan meratapi perginya rasa itu yang kita rasakan cinta..sebenarnya itu bukan lagi cinta sejati.tidak melepaskan apa yang bukan lagi milik kita.sedangkan masa yg berlalu tidak akan menunggu kita..sesungguhnya kita dalam rugi yang nyata,mambazirkan perasaan dan masa hanya kerana masih lagi tidak dapat menerima hakikat.

(¯`•.¸ღ Janganlah DITANGISI perpisahan dan kegagalan BERCINTA..krn hakikatnya JODOH itu bkn ditangan mnusia..Ats kasih syg Allah jua kita bertemu dgnnya dan ats limpahan kasihNya jua kita dipisahkan b'sama HIKMAH yg t'sembunyi.

☆ * ♥ ¸. • * ¨ `* •.♫. •☆ * ♥ ¸. • * ¨ `* •.♫. •☆ * ♥ ¸. • * ¨ `* •.♫




p/s : copy by facebook coz xnak hilang dari simpanan =)

.......::: 10/11/2011 :::......





::: JODOH ♥♥ USAH MENCARI YANG "TERLALU SEMPURNA" :::

Jika kamu memancing ikan... Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu... Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja.. Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu & mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup. 

Begitulah juga...setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang... Setelah ia mulai MENYAYANGIMU, hendaklah kamu MENJAGA hatinya... Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja... Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu, & mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu... 

Jika kamu menadah air biarlah berpada, jangan terlalu mengharap pada takungannya & janganlah menganggap ia begitu teguh...cukuplah sekadar keperluanmu... Apabila sekali ia retak...tentu sukar untuk kamu menambalnya semula... Akhirnya ia dibuang... Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya, mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi... 

Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya... Janganlah kamu terlalu mengaguminya & janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa... Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN, bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya... Akhirnya kamu KECEWA & meninggalkannya. Sedangkan, jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya.... 

Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi, yang kamu pasti baik untuk dirimu... Mengenyangkan - Berkhasiat. Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain..?? Terlalu ingin mengejar kelazatan... KELAK.. Nasi itu akan basi & kamu tidak boleh memakannya... Lalu kamu akan menyesal. 

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan, yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu. MENYAYANGIMU.. MENGASIHIMU... Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain..?? Terlalu mengejar kesempurnaan... KELAK.. Kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain... Lalu kamu juga yang akan MENYESAL...!!



p/s : copy by facebook coz xnak hilang dari simpanan =)

.......::: 10/11/2011 :::......




WOW! INILAH 7 KEAJAIBAN SELEPAS MENANGIS

Siapa kata menangis tidak ada faedahnya? menangis terlalu lama boleh membuatkan mata merah dan bengkak. Tapi , menangis dan mengeluarkan air mata boleh menjadi ubat ajaib yang berguna bagi kesihatan tubuh dan fikiran. Apakah keajaiban itu?

Dipetik dari Beliefnet, ini dia 7 keajaiban yang anda perolehi setelah menangis dan berair mata:

@Membantu penglihatan
Air mata terbukti membantu penglihatan seseorang, jadi bukan hanya mata itu sendiri. Cairan yang keluar dari mata dapat mencegah dehidrasi pada membran mata yang boleh membuat penglihatan menjadi kabur.


@Membunuh bakteria
Tak perlu ubat eye drop tu, cukup air mata yang berfungsi sebagai antibakteria secara semulajadi. Di dalam air mata terkandung cecair yang disebut dengan lisozom yang dapat membunuh sekitar 90-95% bakteria-bakteria yang tertinggal dari keyboard komputer, pemegang tangga, bersin dan tempat-tempat yang mengandungi bakteria, hanya dalam 5 minit.

@Memulihkan mood
Seseorang yang menangis boleh menurunkan level depresi kerana dengan menangis, mood seseorang akan pulih kembali. Air mata yang dihasilkan dari menangis kerana emosi mengandungi 24% protein albumin yang berguna dalam mengembalikan sistem metabolisme tubuh berbanding air mata yang dihasilkan dari iritasi mata.

@Mengeluarkan racun
Seorang ahli biokimia, William Frey telah melakukan beberapa kajian tentang air mata dan berjaya mengkaji bahawa air mata yang keluar dari hasil menangis kerana emosi dikatakan mengandungi racun. Tapi jangan salah faham, keluarnya air mata yang beracun itu menandakan bahawa ia membawa racun dari dalam tubuh dan mengeluarkannya melalui mata.

@Mengurangkan stress
Macam mana menangis boleh mengurangkan stress? Air mata dikatakan mengeluarkan hormon stress yang terdapat dalam tubuh iaitu endorphin leucine-enkaphalin dan prolactin. Selain menurunkan level stress, air mata juga membantu melawan penyakit-penyakit yang disebabkan oleh stress seperti tekanan darah tinggi.

@Mengeratkan hubungan silaturahim
Selain baik untuk kesihatan fizikal, menangis juga boleh membantu seseorang mengeratkan silaturahim antara kawan-kawan. Biasanya seseorang yang menangis setelah menceritakan masalahnya di depan kawan-kawannya atau seseorang yang boleh memberikan sokongan, dan seterusnya meningkatkan kemampuan berkomunikasi dan juga bersosialisasi.

@Me’rileks’kan perasaan/diri
Semua orang pernah mengalamai perasaan selepas menangis. Walaupun anda didera pelbagai masalah dan rintangan, namun selepas menangis pasti akan me’rileks’kan perasaan dan diri. Selepas menangis, sistem limbik, otak dan jantung akan menjadi lancar, dan hal itu membuat seseorang merasa lebih baik dan lega. Keluarkanlah masalah di fikiran anda dengan menangis, jangan dipendam kerana anda boleh menangis sepuas-puasnya tanpa halangan.

Jadi, apa salahnya kalau kita menangis sekali sekala kan...

p/s : copy by facebook coz xnak hilang dari simpanan =)

.......::: 10/11/2011 :::......




9 SEBAB HUBUNGAN TAK MAMPU BERTAHAN


...::: Menipu :::...

Menipu adalah "pembunuh" utama dalam sebuah perhubungan. Ia umpama ledakan gunung berapi yang meletus hebat. Ada yang menipu untuk "menyelamatkan" sebuah perhubungan, namun mereka tidak mahu hati pasangan terluka. Sesetengah orang tidak dapat menerima bahawa hati mereka telah dipermainkan.

...::: Harapan / Kebebasan :::...

Ada pasangan meletakkan harapan yang sangat tinggi kepada pasangannya malah mereka bergantung penuh kepada pasangan. Ada lelaki menyukai hal ini tetapi ada juga yang sebaliknya. Di sinilah timbulnya konflik yang mungkin menyebabkan hubungan terputus di tengah jalan. Ada pula lelaki yang inginkan kebebasan, tetapi dikongkong. Hal-hal beginilah membuatkan perhubungan tersekat.

...::: Terlalu Memikirkan Aspek Perkahwinan :::...

Perhubungan yang sihat biasanya berlangsung dalam suasana yang sangat harmonis. Ia perlu diisi dengan kasih sayang dan sikap saling memahami. Bila semua ini ada barulah perhubungan boleh sampai ke peringkat serius. Tapi sesetengah wanita, yang baru saja berkenalan terus saja mengharap akan ia berakhir dengan perkahwinan. Mereka takut jika perhubungan dijalinkan hanya sia-sia sahaja. Jadi kalau timbulnya konflik ini, perhubungan boleh menjadi putus.

...::: Mengungkit Hal Yang Lalu :::...

Menjadi kepantangan bagi sesetengah orang untuk mengungkit hal-hal yang lepas. Apatah lagi jika mengungkit akan kekasih lama. Belajarlah dari kesilapan, jangan mengungkit kisah lalu kalau anda sayangkan perhubungan.

...::: Berbeza Pendapat :::...

Dalam menjalin sebuah perhubungan, perbezaan pendapat memang sering terjadi. Kita mempunyai idea yang berbeza dengan pasangan dan hal-hal inilah yang membuatkan pasangan sering berbalah. Ada yang mempunyai cita-cita tetapi tidak dapat ditunaikan hanya kerana pasangan tidak mengizinkan. Itu adalah antara perkara yang boleh membantutkan sesebuah perhubungan.

...::: Status Yang Tinggi :::...

Ada sesetengah pasangan sangat gembira dengan perhubungan yang dijalinkan. Mereka sangat bahagia namun ada sesetengahnya begitu mementingkan status diri. Mereka memilih pasangan yang dirasakan sangat sesuai dengan diri mereka.

...::: Hal-hal Yang Menyakitkan Hati :::...

Ada perkara yang dibuat oleh pasangan memang menyakitkan hati. Malah sanggup melakukan hal-hal bodoh semata-mata mahu menyakiti hati orang lain. Jadi kalau inilah yang terjadi, hubungan anda pasti tidak akan bertahan lama.

...::: Kehidupan Yang Sangat Mendesak :::...

Ada sesetengah pasangan memang suka menyusahkan pasangannya. Mereka sering memberikan masalah dengan membuat pelbagai perkara hingga ia menyakiti hati pasangan. Kehidupan yang sangat terdesak ini adakalanya membuatkan perhubungan tidak berlangsung dengan baik.

...::: Kawan-kawan dan Keluarga :::...

Tidak mustahil, kawan-kawan dan keluarga juga boleh membuatkan sebuah perhubungan menjadi tidak stabil. Pengaruh dari kawan-kawan dan keluarga boleh mempengaruhi keputusan. Jangan salah sangka, orang yang anda sayang pun boleh terlepas dari tangan jika keluarganya tidak menyukai anda.


p/s : copy by facebook coz xnak hilang dari simpanan =)

Wednesday, November 9, 2011

***KALENDAR AKADEMIK SESI 2011/2012***

KALENDAR AKADEMIK SESI 2011/2012 *
UNIVERSITI UTARA MALAYSIA
SEMESTER PERTAMA
AKTIVITI
TARIKH
TEMPOH
Pendaftaran Pelajar Baru & Minggu Suaikenal
Rabu, 7 September 2011 –Jumaat, 9 September 2011
1 minggu
Tempoh Pengajaran
Sabtu, 10 September 2011 –Selasa, 25 Oktober 2011
7 minggu
Cuti Pertengahan Semester
Rabu, 26 Oktober 2011 –Jumaat, 11 November 2011
2 minggu
Tempoh Pengajaran
Sabtu, 12 November 2011 –Khamis, 29 Disember 2011
7 minggu
Peperiksaan
Sabtu, 31 Disember 2011 –Khamis, 19 Januari 2012
3 minggu
Cuti Antara Semester

Jumaat, 20 Januari 2012 – Jumaat, 17 Februari 2012
4 minggu

*****************************************************
SEMESTER KEDUA
AKTIVITI
TARIKH
TEMPOH
Tempoh Pengajaran
Sabtu, 18 Februari 2012 - Khamis, 5 April 2012
7 minggu
Cuti Pertengahan Semester
Jumaat, 6 April 2012 –Jumaat, 13 April 2012
1 minggu
Tempoh Pengajaran
Sabtu, 14 April 2012 -Khamis, 31 Mei 2012
7 minggu
Minggu Ulangkaji
Jumaat, 1 Jun 2012 –Jumaat,8 Jun 2012
1 minggu
Peperiksaan
 Sabtu, 9 Jun 2012 -Khamis, 28 Jun 2012
       3 minngu
Cuti Panjang
Jumaat, 29 Jun 2012 –Jumaat, 31 Ogos 2012
10 minggu

Hari Deepavali
-
Rabu, 26 Oktober 2011
Hari Raya Qurban
-
Ahad, 6 November 2011 – Isnin, 7 November 2011
Hari Krismas
-
Ahad, 25 Disember 2011
Tahun Baru Cina 2012
-
Isnin, 23 Januari 2012 - Selasa, 24 Januari 2012


Tertakluk kepada pengesahan Senat

........::: 09/11/2011 :::........


assalamualaikum....................
selamat hari raya korban semua....
huhuhuhuhu...aktiviti raya aku agak ny sma je kot mcm korg...
balik kg n mkn daging...
tp aku mmg xsuke daging....so mmg xsentuh langsung pn time balik kg baru2 ni...
hihihihihihi....sib bek ad gak lauk2 lain....

hari ni????
plan aku nk bt semua asgment yang telah terbengkalai.....
tp,,,perut tgh lapaQ gile ni....
teringin nk makan kentang goreng with mayonis...
yummy!!!!!
so,,terpakse la tunggu kedai buke nk g beli kentang....

ni crte smlm......
punya la lama aku mengidam nak makan yee mee sizzling...
smlm baru tercapai hasrat aku...
thankz to my dad!!!
sangguh ke "MESRAMALL" semata2 nk tunaikan hajat aku...
korg jgn xtau,,,aku ni anak mnje ayah aku...
setakat ni,aku nk mkn pe...
insyaALLAH dia akan tunaikan....sbnQ ny,,,,
bukan aku je,,,,adik2 yg len pn sama gak...
ckp je nk mkn pe,,,kat mana...
if ad duit lebey....dapat la kami makan!!!!
best2.....

tp............................... =(
yang xbest nye..
cuti dah nak bis....waaaaaaa....
jumaat dah balik US (Ulu Sintok)
sobb.......sobb.......

lupe nk snap pict yee mee sizzling smlm....
dapat2 je terus ngap!!!!!!
cop!!! doa aku baca tau =)