BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, February 22, 2011

.......::: 22/02/2011 :::.......



hai2 korg2!!!!!!!!!!!!
pe kbr korg?????
aku xtau knp kat UUM ni,,,,wifi die kejap blh buke blog kejp xleh.......
line slow tahap gaban kot...tp pe pn da bersykur sgt sbb kiteorg ad CC
n CC 2 free!!!!!!
(da termasuk lak yuran pengajian sesemester......RM 75 kot!!)

pe aku nk share ngn korg erk??????
eeemmmmmm.............
pas cuti pertengahan sem baru2 ni,,,,mcm kerje aku bt (aktiviti ler)
setiap hari ad je aktiviti....
lam byk2 hari,,,,,yg paling full hri ahad...n hri yg paling lmbt balik hari khmis
(sedey tul xdpt berjemaah mgrib n isya' same....)
da la program 2 seminggu sekali je.... :(

pe lg erk.................
sepnjg minggu ni,,,,aku selalu tidt lewt2 mlm,,,,,
byk asgment kne bt.....ni bru sttle 1
ad g byk!!!!!!!!
org ckp 2 la...adat sebgai seorg student......

Saturday, February 12, 2011

........::: 12/02/2011 :::.......


now!!!!!!!!!!!!!!!.....................
at UUM...........perh........
penat sih duk lam bas td........10 jam 2.......
sampai bilik,,terus kemas2.......
basuh cadar.......
skrg tgh tunggu selimut lam mesin basuh...............
ad la lam 3ominit lg......

ptg ni ad kls ko-k..........
hope ad tenaga la tuk g kls........
LAPAR!!!!!!!!!!!!!
sbb smlm xmkn............. ;(

Tuesday, February 8, 2011

.......::: 08/02/2011 :::.......


huhuhuhuhhu...............
hdup kat umah asyik makan jerrr..........
asgmnet enth kemana........
hahahahaha.............
now,,,aku rse nk mkn ais krim coklat.............

adui ler............kedai 2 xbuke lak......
sabar ain,,sok mybe die buke....


Sunday, February 6, 2011

.......::: 06/02/2011 :::.......


aktiviti sepanjang bulan januari :)

eeemmmmmmmm..............bln januari ni agak bz kot....

korg kn tau aku dapat smbung stdy,,,so byk bnde yg kne bt.....huhuhuhuhuhu....
last en3 aku,,aku ckp yg aku bt sembanhyang hajat tuk selamat aku kat sana.....
pas dri 2 aku da xde mase nk upload en3 lam 2.....
huhuhuhuhuhuhu.......

perjalanan aku ke kedah bermula pada 7hb januari 2011.....
daftr nye 9hb,,,tp terpakse bertolak awal sbb.........
BANJIR!!!!!.......
:(....

9hb 2 aku da start daftar jadi pelajar sem 1 kat UUM.....
seminggu aku berorientasi kat sana.......
best n penat sbb UUM besar!!!!!

pas dari minggu 2 aku kne pindah DPP len....
sbb time orientasi 2 kiteorg juz tumpang ja kat DPP MAS 2....
aku nye DPP SIME DARBY...
hihihihihihi.....

mcm2 yg jadi pas aku bergelar student UUM...
masalah nk transfer krdt,,masalah jadual...
masalah ptptpn..
byk la lagi.....agak tension tp nk bt cmne....aku kne tabah.....
yg lagi hangin,,,,aku xdpt nk sign in BLOG aku.......
so xdpt la nk update en3 aku....
skrg aku bercuti.....duk kat umah...blh la aku undate byk2.....
hahahahahaha........
lame kn xmenulis......

yang sekang aku duk fikir,,,,,,bile la jodoh aku nk sampai....
kawan2 aku da ad yag khwn,,,yg bertunang...
yg bakal bertunang........
huhuhuhuhu.aku je xde calon lg........
sabar wahai ain.......... :)

.......::: Kod Bunga :::.......



bunga membawa maksud cinta, kesedihan, tahniah atau bagi meraikan hari penting...
oleh sebab itu, pemberian bunga sangat signifikan dengan Hari Kekasih...
bunga menjadi pilihan sebagai perantara dalam menyatakan perasaan kerana bunga mempunyai bahasa tersendiri yang mampu difahami oleh hati si penerima...
masyarakat Cina dan Jepun telah laman mengenali bahasa bunga...
malah bunga juga digunakan masyarakat Yunani Kuno, yunani dan Rom bagi menyatakan perasaan mereka...
di Barat, Charles XII memperkenalkan bahasa bunga setelah beliau kembali dari Turki pada tahun 1714...
apakan perasaanmu seandainya insan tersayang menghadiahkan sejambak bunga???...
adakah jenis bunga mempengaruhi reaksi dan mood kamu???...
benarkan pemberian bunga tertentu membawa maksud berbeza???...
jika YA, sejauh mana kita mengatahui maksud di sebalik bunga yang ingin dihadiahkan atau diterima???...



****Gelora Cinta Merah****

benar,,, warna merah memberi maksud kesungguhan dan cinta yang mendalam...
kebanyakan pasangan kekasih gemar menghadiahkan kekasihnya mawar merah kerana kecantikan bunga yang memberi tenaga dan kuasa...
semakin gelap warna merah, semakin tebal cinta seseorang itu



****Jingga Sumber Keyakinan****

mawar jingga melambangkan keyakinan dan kesunguhan dalam kehidupan...
sesuatu yang menarik tentang jingga ini, terdapat tona warna yang berbeza dari jingga terang sehinggalah jingga kekuningan...
mawar jingga turut memberi maksud seorang jejaka itu telah bersedia melangkah ke alam percintaan...



****Kuning Tali Persahabatan****

pemberian mawar kuning membawa maksud kegembiraan kerana warnanya terang mampu menceriakan jambangan, kuning juga membawa maksud persahabatan...
jadi, usah lekas gembira andai pujaan kalbumu menghadiahkan mawar kuning kerana hadiah itu mungkin merupakan cara meluahkan hubungan kalian sekadar 'teman tapi mesra' sahaja atau mungkin jug perberian tersebut membawa maksud si dia telah bersedia memberikan kamu peluang kedua.....



****Hijau Semula Jadi****

warna semula jadi memberi maksud tuah dan kesihatan...
sejambak bunga mawar hijau membawa maksud penjanaan kualiti keremajaan dan masa depan yang bertuah...
hijau dikaitkan dengan optimistik, kehidupan dan keremajaan...
jadi, seandainya seseorang menghadiahkan kamu mawar hijau, itu tandanya dia mengambil berat akan kesihatanmu!!!...



****Biru Penenang Kalbu****

biru berkeupayaan menghapuskan kerisauan kerana warna ini membawa maksud ketenangan dan kedamaian...
hadiahkan mawar biru kepada mereka yang dilanda masalah atau musibah agar mereka beroleh ketenangan...



****Putih Yang Kudus****

bunga putih melambangkan keaslian dan penghargaan...
sering dihadiahkan buat mereka yang sedang melangkah ke fasa baru kehidupan; perkahwinan atau kematian...



****Ungu Cinta Pandang Pertama****

benar, pemberian mawar ungu membwa maksud cinta pandang pertama!!!...
kecantikan warna ungu membawa elemen romantik dan merupakan warna terbaik menzahirkan penghargaan!!!...


TIP buat jejaka : jangan lupa sispkan nota ringkas pada jambangan bunga yang ngin diberikan kepada insan tertentu agar pemberian itu tidak disalah tasirkan!!!!!!!

JAMBANGAN CINTA BUAT ADINDA:
tahukah kamu bilangan kuntum mawar yang diterima turut menyimpan maksud tersendiri???
sekuntum misalnya membawa maksud cintanya tertumpu pada kamu seorang,,,
tiga kuntum membisikkan 'Aku Cinta Kamu',,,
enam kuntum tandanya 'Aku Milikmu',,,
dan
sepuluh kuntum bererti 'Kamu Yang Terbaik Untukku!!!'.....

=)

Friday, February 4, 2011

.......::: Horoskop Tuk Bulan Ini :::.......


*****ARIES*****

cinta dan kerjaya goyah 18 hari pertama...
atasi juga masalah pernafasan...
musuh dalam selimut mungkin mendedahkan rahsia...
9 hari terakhir lebeih kukuh & meyakinkan...



*****TAURUS*****

kemalangan/kesukaran/kekecewaan serius mendapatkan sokongan 18 hari pertama...
cinta/hubungan baru & kewangan kembali seimbang 9 hari terakhir...



*****GEMINI*****

tuah cinta/kewangan/pengiktirafan muncul tanpa diduga...
guna semua peluang yang muncul sebelum 18hb atau kesukaran ambil alih 9 hari terakhir,,,
termasuk dugaan cinta!!!!



*****CANCER*****

rancangan lalu goyah,,,
rancangan baru menduga sekitar 18 hari pertama terutama yang berumur 22,26,35,40,44,49 & 53...
9 hari terakhir bantu pulih ikatan keluarga/cinta...



*****LEO*****

tempoh sukar,,,
jangka berita buruk petanda pelbagai dugaan sukar sepanjang 2011...
kurangkan terdedah kepada risiko kewangan,keluarga & hubungan cinta...
berhati-hati hindar kemalangan...



*****VIRGO*****

peluang raih keuntungan segenap segi 18 hari pertama...
beringat-ingat akan risiko/musibah di kemudiannya...
kurangkan kekrapan melancong...



*****LIBRA*****

rancangan lalu kine berhasil!!!...
kerjaya/perniagaan & cinta baru berkembang!!!...
kajayaan jangka masa panjang terjamin,,,
namun harus bersikap jujur/perbaiki keadaan 9 hari terakhir...



*****SCORPIO*****

keuntungan/kejayaan/kebahagiaan & status berpihak terutama buat yang berusia 22,27,31,36,40,45,49 & 54...
namun,,,bersedialah untuk melakukan perubahan...



*****SAGITTARIUS*****

cinta/kerjaya/perniagaan sukar & timbul potensi masalah kesihatan 18 hari pertama petanda 2011 tidak menjanjikan kesenangan...
penyelesaian muncul 9 hari terakhir...



*****CAPRICORN*****

kejayaan/perniagaan/cinta berpihak kepadamu!!!...
18 hari pertama perkukuhkan hubungan keluarga,,,
namun bersedai hadapi tentangan dan provokasi selepas itu.....



*****AQUARIUS*****

musuh tunduk & cinta bawa tuah...
peluang perkukuhkan kerjaya/perniagaan 18 hari pertama...
yakin & ambil risiko demi perubahan...
awasi pembalikan pada baki 9 hari terakhir...



*****PISCES*****

17 hari pertama bawa kesukaran dalam cinta,kewangan & kerjaya petanda 2011 tidak menjanjikan kesenangan...
peluang perbaiki kesan jangka panjang muncul 9 hari terakhir...


=)

.......::: Jayakan Rumah Tangga :::.......


selain nasihat dan tip menyelami jiwa dalam usaha memahami hati budi pasanganmu disamping pelbagai usaha-usaha positif ke arah menuju bahagia yang kamu perolehi dari pakar, orang lama dan bacaan berunsur motivasi, nombor turut dikatakan memainkan peranan dalam keperibadian seorang suami atau isteri.
kaedah numerologi ringan menerusi tarikh lahir seseorang dan kaitannya dalam kehidupan berkeluarga.
di waktu terluangmu, rujuk-rujuklah garapan kali ini............
angka 1 hingga 9 : mana satu mewakili dirimu YA???????


*nombor 1 ( tarikh lahir : 1,10,19 & 28 )

@ suami dalam ketegori ini seorang pemurah dan mempunyai keinginan agar isterinya dikenali tidak kiralah di kalangan masyarakat atau sekadar jiran tetangga......
jangan membantah kata-kata/arahannya kerana die seorang suami yang berkuasa penuh terhadap keluarganya,suka menghabiskan masa dirumah dan menginginkan isteri yang mempunyai personaliti menarik, sopan dan bijaksana.......
malangnya dia seorang suami yang kuat beremosi dan berangin!!!!!!

# die teman terbaik suaminya, bijak dan mudah mesra dengan sesiapa jua yang berkungjung ke rumah.
mempunyai kepelbagaian minat, namun masih mendapatkan khidmat suami sebagai penasihat.
kebajikan suami dan anak-anak adalah keutamaannya..........


*nombor 2 (tarikh lahir : 2,11,20 &29)

@ nombor 2 adalah simbol 'dualism' dalam banyak perkara......
banyak berlaku, apabila suami yang jatuh dalam ketegori ini mempunyai dua jenis kerektor........
kerektok 1 : pengkritik dan penindas. bukan mudah memuaskan hati suami jenis ini kerana die beranggapan seorang isteri patut tahu apa keinginan suami dan isterilah yang patut bertanya sekiranya suami tidak berpuas hati dalam rumah tangga............
kerektor 2 : duit adalah segala-galanya! die kurang berminat soal kemasyarakatan seperti hari keluarga atau masyarakat tahunan kawasan kejiranan, tetapi die seorang ayah dan suami yang bertanggungjawab dan mahu anak-anak sentiase berdampingan.........
die suka andai si isteri mempunyai personaliti yang lebih baik daripadanya........

# sifat penyayang dan mudah bersimpati menjadi kerektor yang paling disukai suami.
isteri ketegori ini tidak banyak kerenah malah berpuas hati dan sentiasa mensyukuri apa jua kelengkapan yang disediakan suami............
sikapnya mudah mesra, sabar serta menenagkan itu membuatkan keluarga dan tetamu senang berdampingan.
awas, dalam kelembutan itu die seorang sensitif, sikap dan fiilnya juga senang berubah-ubah........


*nombor 3 ( tarikh lahir : 3,12,21 & 30 )

@ kecantikan sentiasa menarik perhatiannya, malah die tidak dapat menolak memiliki isteri jelita, pintar dan mempunyai kewangan stabil.........
seorang suami penyayang dan mengambil berat, die mahu isterinya menjadi sahabat sekaligus teman baiknya.........

# beruntung para lelaki yang memiliki isteri yang lahir pada tarihk ini......
mereka bukan sahaja pasangan hidup paling ideal, malah cekap melakukan kerja rumah serta sangat mengambil berat hal anak-anak...........
die sangat teruja memiliki hidup mewah dan menginginkan keharmonian rumah tanggu bak syurga.
isteri dan ibu yang setia, baik hati, mudah simpati serta selamba........


*nombor 4 ( tarikh lahir : 4,13,22 & 31 )

@ kelakar dan bijak.......
isteri berkongsi pandangan tentang kerjaya dan masa depan bersama.........
malah die juga mahu rumah berhias mengikut cita rasa suami isteri.......
suami penyayang dan baik hati tetapi seorang pengkritik dalam banyak hal sehingga menimbulkan masalah kepada keluarga terutamanya isteri!!!!!!!

# sentiasa menarik perhatian, tambahan pula pakaian yang dipakai memperlihatkan lemewahan, pemikiran bijaksana dan mempunyai semangat juang tinggi........
wanita dominan serta kuat bekerja.............


*nombor 5 ( tarikh lahir : 5,14 &19 )

@ memilah pasangan hidup sendiri serta tidak suka meminta pendapat pihak ketiga dalam pemilihanya........
die juga mengharapkan wanita yang dipilih mempunyai ciri-ciri isteri idamannya.............
sangat menjaga penampilan isteri terutamanya dalam soal pakaian...........
sangat menyayangi anak-anak dan gemar menghias rumah dengan perabot mewah........
sangat liberal saol kewangan dan kemewahan....

# pasangan hidup yang baik, bijak dan mudah mesra.....
mempunyai minat yang pelbagai dan meletakkan tanggungjawab terhadap suami dan anak-anak sebagai keutamaan.....
bijak menguruskan masa di rumah dan aktiviti luar....


*nombor 6 (tarikh lahri : 6,15 & 24 )

@ sentiasa mahukan pasangan bergaya anggun...
seorang suami pemurah, baik hati dan setia.....
menggemari seni serta mahu isteri yang boleh dibanggakan........

# seorang ibu, isteri yang setia....
sanggup bersusah payah demi suami serta memberi kasih sayang tidak berbelah bagi terhadap keluarga, bijak, baik hati serta cocok menjadi suri rumah sehingga wanita lain cemburumelihat kecekapannya menjaga rumah tangga..........


*nombor 7 ( tarikh lahir : 7,17 &25 )

@ die selalu beremosi tetapi mujur masih memahami perasaan isteri....
gemar berpergian, melancong atau berkhemah.......
yang peliknya, masih ada syak wasangka terhadap isteri sehingga timbul suasana tegang......
gemar berbelanja dan hidup dalam kemewahan.....

# emosi tidak menentu, kelakuan sukar dijangk.....
sentiasa mahu suami jadi pelindung terbaik, tetapi apa yang dilakukan suami seringkali tidak kena pada pandangannya.....
lebih gemar menyendiri.....


*nombor 8 ( tarikh lahir : 8,17 &26 )

@ tidak menggemari konsep perkahwinan kerana kurang tertarik kepada wanita/komitmen (bukan kerana die homoseksual ).....
die mengambil masa panjang untuk menamatkan zaman bujang dan malang sungguh apabila die berfikiran kolot lerana lebih suka isterinya tidak bergaya.......
si isteri perlu bekorban dan mengiakan falsafah hidupnya demi memastikan perkahwinannya bahagia....

# personaliti maskulinnya membuatkan die dominan dalam keluarga....
sanggup berkorban demi suami dan anak-anak walau kurang sifat kewanitaan dalam dirinya...


*nombor 9 ( tarikh lahir : 9,18 & 27 )

@ keluarga harus sempurna-isteri jelita dan anak-anak comel......
hidup dalam rumah tangga yang aman damai walaupun hatinya mencurigai isteri, maklumlah isteri cantik bak bidadari!!!!!!!

# orangnya kelakar serta bijak mencuri perhatian apabila berbual......
bercita-cita tinggi serta mahir dalam selok-belok perniagaan.....


pss : @ tuk lelaki..........
# tuk perempuan.....
CIPLAK DARI ASTROVIEW............ =)