BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, November 12, 2013

.....::: 12/11/2013 :::.....


assalamualaikum korang...
morning....suke update entry time2 macam gini...
tunggu mood jiwang la kot

sebenarnya aku nak ceritakan pengalaman aku p pangkor...
sangat best walaupun...
bajet aku mmg xde
tapi sangat happy!!...
macam permainan yang aku naik...
sampai lenguh satu badan...

p jungle tracking la...
yg xboleh bla nye...
7 ekor pacat kot aku dapat...
mmg sonok la redah hutan belantara...

lepas tu pulak aktiviti snorkelling...
yang kelakarnya,,,aku xpandai nak snorkelling...
so,,,main air je la...
kadang try jugak...sampai pedih mata ha kena air masin...
lama2 sonok main air je...

lepas tu main banana boat....
punya la excited nak main...
maklum la first time kot nak main bnde alah ni...
mmg teruja habis la...

mable boat n matrix boat pun aku main jugak...
seronok xpayah cakap la..
tapi serius mencabar..
melambung2 ha...
kalau siape yang takut air tu,
rasanya baik xpayah cuba la..
risau terus fobia dengan air...
sbb pakcik yang bawak boat tu akan sedaya upaya berusaha...
berusaha untuk jatuhkan kite dalam air laut yang masin tu!

ni ada la sikit pict yang aku cari kat tenet...

~ banana boat ~

~ mable boat ~

~ matrix boat ~

best sangat naik semua ni...
hope dapat try lagi tapi kali ni biarla dekat lain lak..



Wednesday, November 6, 2013

.....::: Panduan ImamKu :::.....

Assalamualaikum...
banyak jugak ilmu yang aku dapat dari laman sosial ni...
so,,,,
untuk manjadi simpanan aku...
jadi aku muatkan je la dalam blog aku ni...
supaya, bukan aku je yang boleh baca....orang lain pun bolah turut sama membaca..

**********************************************************

TIPS PERKAHWINAN DARI Ustaz Azhar Idrus :

1. KETIKA MENCARI CALON
Janganlah mencari isteri, tapi carilah ibu bagi anak-anak kita. Janganlah mencari suami, tapi carilah ayah bagi anak-anak kita.

2. KETIKA MELAMAR
Anda bukan sedang meminta kepada orang tua/wali si gadis, tetapi meminta kepada Allah melalui orang tua/wali si gadis.

3. KETIKA AKAD NIKAH
Anda berdua bukan menikah di hadapan penghulu, tetapi menikah di hadapan Allah.

4. KETIKA RESEPSI PERNIKAHAN
Catat dan hitung semua tamu yang datang untuk mendoa’kan anda, kerana anda harus berfikir untuk mengundang mereka semua dan meminta maaf apabila anda berfikir untuk BERCERAI kerana menyia-nyiakan do’a mereka.

5. KETIKA MALAM PERTAMA
Bersyukur dan bersabarlah. Anda adalah sepasang anak manusia dan bukan sepasang malaikat.

6. SELAMA MENEMPUH HIDUP BERKELUARGA
Sedarilah bahawa jalan yang akan dilalui tidak melalui jalan bertabur bunga, tapi juga semak belukar yang penuh onak dan duri.

7. KETIKA RUMAH TANGGA GOYANG
Jangan saling berlepas tangan, tapi sebaliknya justru semakin erat berpegang tangan.

8. KETIKA BELUM MEMILIKI ANAK
Cintailah isteri atau suami anda 100%

9. KETIKA TELAH MEMILIKI ANAK
Cintailah isteri atau suami anda 100% dan cintai anak-anak anda masing-masing 100%.

10. KETIKA EKONOMI KELUARGA MERUDUM
Yakinlah bahawa pintu rezeki akan terbuka lebar berbanding lurus dengan tingkat ketaatan suami dan isteri.

11 .KETIKA EKONOMI BERKEMBANG
Jangan lupa akan jasa pasangan hidup yang setia mendampingi kita semasa menderita.

12. KETIKA ANDA ADALAH SUAMI
Boleh bermanja-manja kepada isteri tetapi jangan lupa untuk bangkit secara bertanggungjawab apabila isteri memerlukan pertolongan Anda.

13. KETIKA ANDA ADALAH ISTERI
Tetaplah berjalan dengan gemalai dan lemah lembut, tetapi selalu berhasil menyelesaikan semua pekerjaan.

**********************************************************

korang nak jadikan ia sebagai panduan or tidak
terpulang kepada masing2...
setiap orang diberi hak dan kebebasan untuk berfikir
berfikir lah dengan bijak dan matang

mood packing barang nak p pangkor esok!!!

.....::: My Dream :::.....


Assalamualaikum korang...
xsabarnya nak p holiday...
trip kelas sebenarnya...
hahahahahaha
kalau tak,,,xdapat la aku merasa p holiday..

destinasinya adalah
"PULAU PANGKOR"


siap cari dalam google map lagi ha pasal Pulau Pangkor
seriusly aku mmg fail geografi...
aku mmg xtau Pulau Pangkor ni kat mana..
now! aku dah tau...
(i means after dak kelas decide nk p Pulau Pangkor)



ya ALLAH cantiknya keindahan air..
so,,,,
memang aku akan snap banyak2 gambar bila p sana nanti..
bukan senang nak dapat peluang p sana...

dah lama aku berangan nak p holiday kat pulau2...
akhirnya dapat jugak...
belanja die agak besar jugak la...
yela,,zaman sekarang semua kena guna duit kan..
after this...
bila dah kerje kena jimat2 la duit gaji tu
baru la dapat merasa p holiday dekat pulau lagi...


.....::: Betul ke???! :::.....


assalamualaikum korang..

"BETUL KE???!"
banyaknye tanda soal...
hahahahaha...

sebenarnya aku ada terbaca satu statement ni kat fb...
statement ke???
just someone share
kat bawah ni ada aku copy & paste kan

**********************************************************
Psikologist mengatakan:

@ Apabila seseorang itu terlalu ketawa terbahak-bahak biarpun hanya perkara kecil yang langsung tidak lucu dan kelihatan bodoh, dia sebenarnya seorang yang mempunyai jiwa yang sangat sunyi.

@ Sekiranya seseorang itu banyak tidur, dia orang yang kuat bersedih.

@ Apabila dia kurang bercakap tetapi pantas dalam berbicara, bermakna dia menyimpan seribu rahsia.

@ Sekiranya dia sukar untuk mengeluarkan airmata, dia seorang yang lemah.

@ Kalau senang menangis meskipun benda yang kecil sahaja, dia seorang yang berhati lembut.

@ Dan sekiranya dia cepat marah biarpun perkara sekecil kuman, itu bermakna dia perlukan kasih sayang.

Berusahalah untuk memahami orang lain, selepas kita memahami diri kita sendiri. Bukan 100% betul, tetapi ada sedikit kebenarannya disitu....

**********************************************************

ape yang aku nak komen kat sini...
aku rasa ada kebenaran jugak dengan statement kat atas ni...
melalui pengalaman dan pemerhatian keatas
"Diri sendiri"
hahahahahaha...

renung2kan dan selamat beramal!!!

=)

Sunday, November 3, 2013

.....::: Hajat :::.....


Assalamualaikum korang
post kali ni tentang baju
dag lama berhajat nak pakai baju macam ni
tapi disebabkan aku ni gemuk,,,
so terpaksa la pendamkan je hasrat di hati...
first time terpandang baju ala2 mcm ni masa shopping raya hari tu..
tp my mum cakap xsesuai kalau aku pakai...
yela,,,aku ni gemuk,,,
so sesuai pakai baju kurung je la



hope satu hari nanti dapat la merasa
pakai baju ni

=)