BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, September 30, 2013

.....::: kata nenek :::.....


assalamualaikum...
hari tu,,,duk lepak2 kat kampung...
boleh lak aku bersembang dengan nenek aku pasal.....
hati lalat yang ada kat jari aku ni..
aku cakap la sebelum ni xde,die baru je keluar..
nenek aku boleh gelak!
yela,,umur dah 24 boleh lagi kan buat ayat macam budak2...
sabo je la!

pastu nenek aku cakap,,,
tahi lalat ni tandanya...
aku ada kelebihan......
tapi persoalannya sekarang...
"Apakah kelebihan itu????"



aku pun xtau....
hohohoho...
sama2 la kite tunggu dan lihat

=)

.....::: kawan baru :::.....


assalamualaikum korang....
akhirnya "DIA"
ada kawan baru..kihkihkih
post sebelum ni agak sedey...
tp aku malas dah nak fikir2...
life must be go on!..
kan...


di sebalik beg tu....
biar aku je yang tahu...
sayang dua2 ketat2!

Sunday, September 29, 2013

.....::: mood hari ni :::.....


assalamualaikum korang...
mood hari ni...tada!!!!
sbb??
sedey bila mengenangkan nasib..
knp mak ayah aku xsama macam mak ayah orang lain....
(sabarkan aje la)

sebenarnya aku sgt jeles dengan kekawan aku...
yala dieorg semua tempat dah pergi..
aku ni terperuk je kat dalam UUM ni...
tgk abang n adik aku,syok je berjalan2 time dieorg belajar..
aku ni???
baru je mintak duit nak buat belanja dah macam2 dapat
kecik hati???
mmg la aku kecik hati...
sabar je la ain...

nak buat macam mana kan...

.....::: Ujian Keperibadian :::.....


assalamualaikum korang....
dah lama xupdate blog....
bukan bz sgt pun cuma malas...
ni duk sesaja boleh lak aku melayan ujian keperibadian online
nak tau result die????????
.
.
.
.
.
.
.
.
.

taraaaaaa..............
**********************************************************
Anda Pencari (Seeker)

Anda cekap dan boleh diharap serta penuh bertenaga untuk memastikan kerja-kerja diselesaikan. Menguruskan pelbagai tugasan pada sesuatu masa merupakan salah satu daripada kepakaran anda.

Anda juga cenderung untuk menjadi agak romantik. Malah, kadang kala tiada apa yang anda ingin lakukan selain melarikan diri ke dunia impian anda sendiri. Anda penuh dengan kreativiti dan suka mendapatkan ilham daripada pengalaman baru yang menarik.

Buat masa ini, anda berasa agak keliru dan kehidupan boleh berubah dalam kedua-dua arah yang bertentangan. Namun begitu ketidakpastian ini boleh menjadi cara positif untuk anda melihat apa yang anda betul-betul suka lakukan dan melakukan perubahan tersebut...atau anda mungkin dapati yang anda gembira dengan keadaan anda sekarang!

Apabila kehidupan tidak berjalan dengan begitu baik, adalah penting untuk anda beringat untuk memanfaatkan kekuatan dalaman anda dan yakin dengan diri anda. Sebagai Pencari (Seeker), anda sukakan pengembaraan yang akan mengubah sesuatu dengan ketara dan mencabar status quo anda. Belajar untuk mengesan detik-detik tersebut apabila anda memerlukan sedikit kelainan dalam hidup anda, dan memikirkan cara untuk mengintegrasikannya dalam rutin harian anda. Kekalkan inspirasi anda dengan gabungan pelbagai aktiviti, dan luangkan masa untuk hobi-hobi yang membolehkan anda menerokai sisi kreatif anda.

Anda amat memahami betapa pentingnya keluarga. Hubungan yang anda miliki dengan orang terdekat dan tersayang amat berharga. Pastikan anda merebut setiap peluang untuk meluangkan masa berkualiti bersama keluarga kerana ia merupakan satu sumber inspirasi dan keselesaan untuk anda.

Melupakan segala-galanya dan membiarkan diri anda bebas dalam dunia lain apabila anda mempunyai sedikit waktu rehat memang tiada tandingannya. Memberi peluang kepada badan dan fikiran anda untuk berehat dan pulih adalah sangat penting, dan ia lebih baik jika diiringi dengan lagu-lagu hebat daripada filem.

Anda mengambil berat tentang orang-orang di sekeliling anda, dan jika mereka gembira maka anda pun gembira. Anda tahu bahawa kehidupan ada pasang surutnya, dan ingin mengekalkan keseimbangan yang sihat bagi kedua-duanya. Kesudahannya, anda mempunyai pendekatan yang amat baik bagi kehidupan. Anda tahu yang kebahagiaan sebenar datang daripada orang dan bukannya daripada barangan. Ia adalah perkara-perkara yang anda tidak boleh meletakkan harga padanya.

***************************************************

penat weh nak jawap soalan2 die semua...
tp xtau la betul ke tidak semua ni
hahahaha
just buat je....

=)

Friday, September 13, 2013

.....::: Nokia :::.....


korang,,,,
cute x hp aku??
sama tapi xserupa.....


punya la susah aku nak mencari hp lama2 ni...
akhirnya jumpe jugak untuk digunakan buat sementara waktu...
ofcz la aku sayang gila kat dua2 ni....


.....::: oh! akak senior ke? :::.....


assalamualaikum korang.....
semester baru azam baru...
(setiap sem mcm tu tp hampeh je....)
hope so la kan....
positifkan diri,,,,
in shaa ALLAH boleh!

pejam celik pejam celik....
dah semester6 aku ni...
tahun akhir n semester akhir...
cannot believe that!!!!

baru seminggu masuk sem ni,
tp dah rasa macam 3 4 minggu masuk belajar...
risau nak exan,assignment,quiz
presentation,report......
oh!student life....

sem ni aku ada byk x sekelas dengan kekawan yang satu batch n satu kos..
so,,,menapak sesorang je la nanti dekat librry...
yg kelakarnya ada satu kelas ni...
"Process Writing"
aku je sem6....lain2 semua sem3...
xboleh terima yang aku ni dah senior...
sayang nak tinggal UUM kot...

walaupun busy dengan kelas tapi.....
hobi mendownload cerita still on...
hahahahahahaha...........


**********************************************************

aku nak share sikit jadual kelas aku sem ni..
agak padat la...

AHAD
8.00 - 9.30 international finance
9.30 - 11.00 process writing
2.00 - 3.30 seminar in finance

ISNIN
9.30 - 11.00 strategic management
11.00 - 12.30 recreation management
12.30 - 2.00 financial risk management
2.00 - 3.30 personal finance

SELASA
off day

RABU
8.00 - 9.30 international finance
9.30 - 11.00 process writing
2.00 - 3.30 seminar in finance

KHAMIS
9.30 - 11.00 strategic management
11.00 - 12.30 recreation management
12.30 - 2.00 financial risk management
2.00 - 3.30 personal finance

JUMAAT & SABTU
off day



Thursday, September 5, 2013

.....::: Takwim Semester Pertama Sesi 2013/2014 :::.....


assalamualaikum korang..
lama betul x update blog...bukan ape...
sayang nak update...sbb kalau buka blog line tenet kat rumah slow!
sekarang aku tgh bz untuk masuk sem baru
in shaa ALLAH ni last sem aku...
hope xde yang sangkut!!
(amiin......)

kat bawah ni aku ad la upload takwim aku sem depan....
so,,,bg korg2 yang nak ajak aku holiday....
hope rujuk takwim aku ni dulu ye...
(bajet hot la kan.......)


tengok pada gaya nya....
aku xdapat nak balik raya haji nanti...
tp xpe la kot sbb aku pun bukan makan daging lembu pun....
ish3...kesian betul kan....
cuti pertengahan sem pun just seminggu....
tengok keadaan assignment..
kalau banyak xbalik jugak kot....
hohohohohohoho.....
jangan sedey wahai hati.....