BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, May 31, 2013

.....::: Oh My Mum :::.....


Assalamualaikum korang.....
entry sebelum ni aku ada upload hp baru my mum....
ala,,,hp murah je tapi biasa la kan...
baru nak berjinak2 dengan hp canggih...
die punya excited dengan hp baru tu....
aduh,setiap bnde yg jadi kat hp die...
mesti merujuk kat aku...
(sabar je la....)

boleh pepagi ketuk pintu bilik aku...
semata2 nak tanye knp keluar bnde alah kat screen hp die..
rupanya tanda warning beteri nak habis....
pastu my mum bla la....
tup2 datang balik sebab xjumpe tempat nak cas.....
aduh,,,masak masak....
nasib baik la anak die ni jenis melayan...
dengan mamai2 tu,,,aku tunjuk la cara nak buka tmpat nk cucuk chager tu...
sempat lagi mak aku membebel2....
hahahahaha....

yang lagi xleh bla nya...
siap dah pandai buka whatsapp n wechat hp aku lagi...
oh!! sangat bahaya kot....
serius...sangat bahaya...

siap request smartphone yang lagi besar lak tu...
alahai my mum....
eh! dengan ayah sekali tau....
duk tilik2 hp my mum...
die nak jugak tu...
kne la aku usaha cari hp alcatel tu...

kne letak security nampak gayanya ni...
lebih terjamin keselamatan hp aku...

Wednesday, May 29, 2013

.....:::Shopping :::.....


Assalamualaikum korang semua...
sebelum tu....nak wish kat kekawan yang nak exam 3.6 ni...
selamat menduduki peperiksaan akhir semester...
my first paper 12.6 ye...

hari ni,,dengan selamatnya aku sampai rumah...
sebenarnya plan asal mmg aku nak stay dekat u b4 exam...
tapi last minit lak tertukar plan...
ada la sebabnya..
aku ni jenis,kalau baik aku mmg baik sesangat...
tapi jangan buat bnde yang aku xsuka....
sbb,,kalau aku dah xsuka..pandang muka die pun aku dah meluat...
cara nak cool down..macam ni la...
buat kerje gila..balik last minit..

macam2 la yang berlaku sebelum n semasa dalam bas tu....
nasib baik la keinginan nak balik tu melebihi segalanya...
so,,,akhirnya sampai la jugak kat rumah..

yang aku nak kongsi nye.....
my mum pun dah pakai handphone andriod...
perh...
ayat yang kelakarnya...
'ma pun pandai jugak gosok2 ni'
(dah di standard kan bahasanya)

ayah aku hadiahkan handphone murah je...
sbb yang mak aku punya tu dah xberapa nak sihat dah...
beteri kembung la...
memory card x detect la...
kesian lak xdapat dengar lagu...

ni pict hp my mum...

bergaya sakan...

~dah habis senyum dah hp ni~

~posing maut u all~

dan ni handphone ke3 menjadi anak angkat aku..
selepas handphone yana dan yati...
lepas ni boleh la buat part time job dekat kedai handphone

pusing punya pusing dekat "KUANTAN PARADE"
terjumpa baju ni...
harga ni,,,dalam ketegori mampu milik la...
kain die nice...lembut...
jenama....'John Master'
RM 59.90
cantik....menawan hati aku... =)

terpandang warna baju ni..
terus teringat kat kawan sorg tu...
nak cabar die la...
ada baju ni dan pakai baju warna ni...


**********************************************************

eeemmmmm.......rasa sunyi lak bila SABRINA sibuk bekerje..
bila dapat ber'sms' macam dulu-dulu....
(sekarang pun die msj jugak,tp xmcm seblm die bz bekerje)
miss that moment...

=(

Monday, May 27, 2013

.....::: Dendam ke??? :::.....


assalamualaikum korang....
mood aku sekarang happy plus sedey....
y???
happy becoz esok aku nak balik!!!
yeaaahhhhhh!!!!!!!!!!.....
sedey?
sebab balik rumah mesti ingat kat abg aku....
serius aku xnak jumpe langsung die...
banyak kot terasa dengan die...
aku mmg kadang2 jahat mulut jugak...
tp nama pun perempuan kan,,,lebih banyak memendam rasa....

knp aku blh teringat kan abg aku?
sbb aku sidai baju2 aku...
pasal seluar trak je pun...
time tu kat kampung...
aku ada la tnye mak aku kan....
ada tak die jumpe seluar aku, sbb aku rasa aku tertinggal kat rumah...
aku cakap la seluar tu jenama cheetah...
kot2 la mak aku ingat seluar tu seluar org lain...
seriusly,,,aku mmg xbanyak seluar...
sebelum ni,,aku beli seluar trak masa sebelum masuk poli...
tahun 2007...
yg second tahun 2011...time sem2 dekat UUM
sedey kan jadi aku???

ahhh....
abaikan......
sambung balik cerita...
boleh abg aku sound aku.....
ceh jenama cheetah je pun,tu nak kecoh hilang....
perh!!! time tu mmg aku rasa tebal sangat muka...
yela depan kazen2 aku kot...
aku tau la die fully sponser jangan la jatuhkan maruah aku...
aku mantion kan jenama tu sebab....
aku mmg xlayak nak beli seluar2 ada jenama ni...
walaupun jenama yang murah....
mana la tau kot mak aku ingt tu seluar orang KAYA-KAYA lain kat rumah tu...
aku mmg xlayak pun nak pakai seluar jenama ni....
yang jenama cheetah pun tak layak la ALONG!!!!

~sampai mati kot aku akan ingat~

Friday, May 24, 2013

.....::: 22.05.2013 :::.....


assalamualaikum korang.....
ape erk???
huhuhuhu.....
dah pkul3.05 tapi mata segar lagi...
 ish,,,rindu ke???
aduh....tak tak tak....
esok nak ikut yati balik rumah die...
jadi ke??
hope hati ni tetap la
huhuhu

bila dah pensil n kertas kat tangan...
macam2 yang terukir kan...
sambil ber'gayut' sambil buat 'modelling'
duk buat note modelling (salin rumus sebenarnya)
ada incoming call lak dari 'SABRINA'
bersembang punya bersembang....
terukir la hasil lukisan ni


gila buruk tulisan aku
macam2 rumus yang kne tulis...
nasib la kerje dah siap semua sekarang...

antara barang yang xboleh berpisah dengan aku sekarang :
  • pencil
  • kalkulator
  • handphone
  • external


Monday, May 20, 2013

.....::: Pict makanan :::.....



Assalamualaikum korang....
entry kali ni bukan aku nakupload pict makanan...
tapi aku nak share something pasal orang yang suka upload pict makanan..
menurut kawan aku,die ad pernah baca satu artikel tentang...
orang yang suka sangat upload pict makanan dalam laman sosial....
kesimpulanya, orang yang suka upload pict makanan ni
dieorang ada masalah mental....
sebenarnya aku mmg suka upload pict makanan pun....
tp,bila dah dgr die cakap macam tu...
korang rasa ape reaksi aku?

hahahahahaha.....
cnfm la aku xpeduli...
suka hati aku la nak upload ape pun...
bagi aku, better upload pict makanan dari pada aku upload pict aku
so.......
"be Your Self"

=)

.....::: 20/05/2013:::.....


Assalamualaikum korang...
hari ni.........
ape erk
macam biasa...bila kelas xde lepak library sebab nak siapkan kerje
n seperti biasa akan di warm up dengan menbuka laman2 sosial...

pagi ni macam nak membebel lak pasal satu pict yang aku pernah upload sebelum ni....

ni pict die..
"SENANGNYA YANG HARAM TETAPI SUSAH UNTUK YANG HALAL"

ni yang aku rasa bila aku betul2 nak mencari 'bakal teman'
sehidup semati aku...
tipu la kan isu ni xde dalam kepala aku..
mana tak nya asal balik rumah je bertubi2 soalan tertimpa aku
(dah macam buat lati tubi je)

betul!
sangat susah untuk mencari yang halal bagi aku
nak cari yang betul2 boleh imam kan aku
nak cari yang betul2 boleh guide aku
dan yang penting boleh membimbing anak2 kami nanti...
bila niat kita baik,,susah je nak gapai ape yang dihajati...
WHY???
sebab, dari azali lagi syaitan dah berjanji nak menyesatkan anak ADAM
anak ADAM tu kite2 semua la....

kalau niat nak ber'couple tu....
senang je kan tertunai...
aduhai dugaan hati...
dugaan paling berat kot...
HATI....disitulah terletak iman kita

pesanan untuk diri sendiri :
andai kata nak ter'install' rasa itu...
sila 'uninstall' dengan kadar yang segera
nanti hang pulak 'handphone' anda

=)

Saturday, May 18, 2013

.....::: So sweet :::.....


Assalamualaikum korang....
ni kes kawan baik aku..
rajin bebenor nak mengedit-edit ni....
dengan2 aku jadi mangsa..
yela orang pakai handphone canggih...
boleh download softwere2 mengedit pict....

ape lagi,,,,
aku la jadi salah sorang dari pada mangsanya....
sedey betul....

ni yang first die hantar....

~simple je~
tapi aku suke...mybe die x terlampau penuh dengan yang merepek2...
kata2 die pun best!
'HIDUP INI INDAH JIKA SEMUANYA KERANA ALLAH'

yang ni die request kat aku satu ayat untuk die edit kan...

~colourful~
jenuh aku duk fikir ayat pe nak bagi kat die suh edit...
alih2 keluar ayat ni...
'HARGAI DAN SAYANGI IA SEMENTARA DAPAT DIGAPAI'
dah elok aku dapat idea boleh lak die cakap
ayat aku jiwang
ce' dah habis pikiaq ni...
hak ni ja keluaq...hahahaha

dah alang2 die duk angau mengedit tu kan...
aku pun request la satu untuk aku....
aku request yang ni
ayat ni memang dari dulu lagi aku mintak someone editkan..
tp masing2 busy dengan assignment, kuiz, test n mid term....
so tertangguh...
hope korang faham la ape yang tersirat kat sini... =)


ni die link blog kawan aku yang suke mengedit ayat2 kat atas ni...

thankz my dear!!!
~love u alot~


.....::: 18/05/2013 :::.....


Assalamualaikum korang....
semalam post, hari ni pun post lagi...
rajin nye!
hahahaha,,,sebenarnya kerje dah xbanyak..so..
macam nak manja kan diri dengan blog lak...
yela dah lama xupdate blog kan....
sian die, di anak tiri kan...

sebenarnya sekarang aku berada di.....


sebab dah xde kerje sangat kan....
so, aku melepak la dekat library ...
mengacau yati, yana and fina duk buat assignment "STRATEGIC MANAGEMENT"
(subjek ni aku kne ambik sem depan)
gabungkan nama dieorang "FITINA"
fi-fina
ti-yati
na-yana
(sowi korang jadi bahan dalam blog aku)


nak tulis pe lagi erk......
haaaa..............
semalam punya la lapar kan...
terpaksa memasak sebab time tu dah pukul 1 pagi kot..nak xnak kne jugak la masak...

nasi goreng kampung + nestea + buah ki'ni


masak dalam ni je kot...


kami enjoy dengan kami punya supper
hahahahahaha.......

=)

**********************************************************

lupe lak,,hari ni birthday adik aku yang ke empat...
muhammad azizi bin rosli...
ulang tahun ke 17...
selamat menduduki peperiksaan SPM tahun ni...
semoga mendapat keputusan yang cemerlang...

Friday, May 17, 2013

.....::: Sengalnya Kami :::.....

post tadi dah bagi salam...
post ni kena bagi slam jugak ke???
kena kot sbb lain2 siaran tv....hahahahaha

ASSALAMUALAIKUM korang.....

ni antara sifat sengal aku la...
lawan pulak dengan yang sama2 sengal kan...
menjadi la kan....
 pasal kawan aku yang nama SABRINA tu....
aku sesaje je nak bg nama tu sbb aku ni,,
kesemua kawan yang aku selalu mesej adalah perempuan
so,,macam xcantik lak inbox aku kalau tetibe ada nama lelaki...

sembang punya sembang....
keluar la part maksud nama2 kami...
lebih kurang macam ni la perbualan kami...

dia : sabrie maksudnye sabar
aku : sabrina maksudnye ape lak
die : penyabar
aku : ooo...kalau cmtu maksud nur ain ape...
die : nurul ain.........
aku : maksud nama org cahaya mata tapi tang mana cahaya pun org xtau
die : bukan la mksud nur ain...bt profil pict gambar mata...

cis!!! die perli profil pict whatsapp n wechat aku rupenye...
sabar je la....


.....::: Hilang Nyawa :::.....


assalamualaikum korang....
salam jumaat.....
selamat bercuti kepada semua warga terengganu, kedah n kelantan...
orang negeri lain selamat bekerje ye korang....

aku nak share sikit kat korang perasaan yang aku rasa sekarang..
dah tak tertahan lagi dah...
=(
seriusly...i need u now!!!!

baru aku sedar sebenarnya aku xboleh hidup tanpa "DIA"
seriusly...semalam dah bertekad
in shaa ALLAH
bangun pagi2 esok, jangan cari "DIA"
aku boleh hidup tanpa "DIA"
aku xperlukan "DIA"
tapi nampaknya....
hidup aku huru hara tanpanya....

bangun pg terus teringat kan "DIA"
asyik tercari2....
hati xtenang..
jiwa terganggu....

waaaaaa..................
serius rasa hidup tak tenang sekarang.............

ggrrrrhhhhhhh.......................

haaaaa.............
korang mesti fikir someone yang special kan???
betul x???
sebenarnye bukan la.....

aku kehilangan bende ni la....

~ gigi buaya ~
aku xtau korang panggil pe...aku panggil gigi buaya...
sangat terasa kehilangan die ni...
(pict cari dalam google)

kalau korang xjelas lagi bentuk die....
ni,,,yg bawah sebelah kiri..
ni la gigi buaya...
punya la payah nak cari gambar kan...
sabar je la...

aku pun pelik la dengan tangan aku ni....
tahun ni dah 2 aku beli...asyik patah je....
besi spring die lak tu yang patah....
hangin jugak aku
yela,,asyik patah je..macam nak request buat bende alah ni dari besi je...
baru berdarah otak aku...
kuang...kuang....kuang....
tp,,kalau pakai besi pun mybe patah jugak...sbb yang 2 ni pun semua rosak tang besi...
aduh ain,,tangan pe ko ni???
ish,perosak barang betul la....

dah la hari ni jumaat, cnfm la kedai dekat mall tu tutup......
alamaknye malam ni....xlena tdr lagi la aku....
sob sob sob...

belum masuk bab sikat rambut lagi yang hilang...
menjajau aku cari...
korang jangan terkejut kalau aku gtau sikat rambut tu aku guna dari form 1
xpernah hilang n aku xpernah guna sikat lain
wow!!! dah boleh jadi harta pusaka ni sikat tu...
hahahahahaha....

**********************************************************
hohohoho....
baru aku sedar yang aku ni banyak songeh jugak...
nasib la siape jadi laki aku...
sori ye awak...
awak nak saya kan? awak kene terima saya seadanya
baik buruk saya ni ye...

Thursday, May 16, 2013

.....::: Jadual Final Exam :::.....

assalamualaikum korang.....
naik lepas cuti pilihan raya sekali lagi aku dihujani dengan tumbunan assignment
yang mana kesemua assignment tersebut kne submit dalam masa terdekat....
so agak bz la kan...
now,,,,semua dah hampir siap...dah ada assignment yang dah siap submit pun...
alhamdulillah dah boleh bernafas sedikit....

tp,,untuk minggu akan datang....
presentation pulak la yang akan menyusul....
hope i can do the best!!!
walaupun agak gemuruh bila berada di depan orang ramai
(rasa macam nak sorok muka dalam beg je)
tp nak tak nak kne jugak buat....

sebenarnya aku masih lagi tak percaya yang aku nak nak final exam..
rasa maca sekejap je sem ni....
lagi 2 minggu nak masuk musim exam...
"2.6.2013 - 27.6.2013"

ni jadual exam aku...
agak gila jugak la jadualnya

12.6 international finance
18.6 marketing pf financial services
19.6 financial market and institutions
19.6 risk management
20.6 financial risk management
25.6 financial modelling

**********************************************************
eeemmmmm.................
saya dapat kawan baru...

nama die 'SABRINA'

hahahahahaha

=)

Monday, May 6, 2013

.....::: Darbian's Night IV :::.....


assalamualaikum korang...
ni post aku yang kedua untuk hari ni...
bukan pe,,,dah lama sangat menyepi kan...

aktiviti yang aku attend tanpa dirancang...
asalnya mmg aku terpaksa join pun aktiviti ni..
tp diesebabkan lect dah tunda exam mid term lepas pilihanraya...
so,dapat la balik awal n xpayah nak attend bnde ni..
tp,tiket pulak yang tada...
sedey.....
nak xnak kne la join jugak bende alah ni...
(waaaa,,,,balik rumah lambat.....)

**********************************************************


GRAND DINNER DARBIAN'S NIGHT IV

Tarikh : 30 April 2013
Masa : 7.30 p.m - 12.00 p.m
Tempat : Dewan Muadzam Shah, UUM
Tema : masquerade, putih, hitam n merah


komen pasal dinner ni......
first pasal date, korang tau kan mmg ramai yang balik 29 tp still lagi nak buat 30....
alasan dewan dah full book bulan 5...
hello,,,,dewan MAS tu je ke yang blh buat dinner???APTB la budak2 ni...
yang balik lak tu ramai last sem, n dewan langsung xpenuh malam tu...
(padan muka korang makanan membazir)

second makanan,,,agak la setiap sem makan nasi hujan panas je....muak tau...
dah la katering yg baru ni entah pape je...
ish,nasib baik perut aku xde masalah....
sbb esoknye aku nak travel jauh...

third pengisian, sangat2 bosan..entah pape je korang ni...ada ke pasang cerita hantu
agak la weh,ramai kot yang xbalik time cuti mengundi ni..
korang ni langsung xjaga sensitiviti orang lain..

last, kami xpuas lagi nak bergambar!!!...hahahahaha
(kawan2 aku ramai yang dah last sem)

now.......
riang ria kami dimalam hari...





hope kegembiraan ini kekal dalam ingatan kami...

=)



.....:::Demam PRU 13 :::.....




assalamualaikum korang.....
hari hot cerita pasal keputusan PRU 13 yang berlangsung semalam (5.5.2013)
firstly,,,,aku nak ucapkan tahniah kepada BN sebab menang lagi untuk pilihanraya tahun ni
untuk parti pembangkang, jangan give up.....in shaa ALLAH jika dengan izinNYA yang mustahil akan menjadi PASTI...

secondly,,,aku nak mintak maaf la kalau ada yang xsuke dengan post aku ni...
org lain sibuk nak meluahkan pendapat dekat fb n twitter...
tp aku pilih blog....
y??
because ni blog aku,,suke hati aku la nak tulis pe..

seriusly aku xkisah parti mana2 yang memerintah...
ASALKAN
100% mengikut garis panduan islam..
aku ni xde la pndai sangat nak berbahas n berpolitik...
cuma,setiap org diberi kebebasan untuk berfikir n meluahkan pendapat....
tp jangan la sampai menghina orang....

bukan ape,kadang tgk mcm xbetul je negara kita ni negara islam....
sbb setahu aku,salah satu punca pendapatan negara kita adalah hasil cukai dari arak..
sedangkan,yg aku belajar masa sek men dulu...apa2 yang berkaitan dengan arak adalah haram...
dari pembekal biji benih sampai penuang(pelayan) arak..

ok,,kalau korang cakap ala yg tu sikit je xde effect pun kepada tittle
'NEGARA ISLAM' kite ni...

cube korang bayang kan,dalam sistem perbankan kita pun ada islamik n commersial...
dalam sistem islamik,sedikit unsur riba pun xblh...n kalau kita nak pinjam duit dari sistem islamik untuk bt perniagaan yang haram pun xblh...ni kan pulak yang terang lagi bersulum...

hidup ni kena lebih kepada aplikasi,,pemerhatian n berfikir.....jangan terima bulat2 ape yang orang cakap...
aku ni xde la layan sangat politik ni...
tp aku tgk dari skop pembelajaran aku sekarang...

ISLAM is simple...
tapi kite yang merumitkannya

for the LAST....
tahniah kepada yang telah mengundi....
anda sudah menjalankan tanggungjawab anda dengan baik...
kepada yang tak keluar mengundi,
mybe next time korang boleh join sama2 kami untuk mengundi...

~SAYA PILIH MENGUNDI!!~