BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, October 20, 2012

.....::: Hebatnya Wanita :::.....




DIA TIDAK BEKERJA?????

Buat suami2 yang bekerja di luar sana dan isteri berada di rumah:

Kaunselor : Apakah pekerjaan Encik Zainal?


Encik Zainal : Saya bekerja sebagai Akauntan di sebuah Bank.

Kaunselor : Halimah pula?

Encik Zainal : Dia tidak bekerja. Hanya suri rumah sahaja.

Kaunselor : Tiap-tiap pagi siapa yang sediakan sarapan pagi?

Encik Zainal : Halimah yang sediakan sebab dia tak kerja.

Kaunselor : Pukul berapa Halimah bangun untuk sediakan sarapan??

Encik Zainal : Pukul 5 pagi dia bangun kerana saya akan keluar bekerja pada pukul 6.30 pagi.

Kaunselor : Anak-anak encik Zainal ke sekolah bagaimana??

Encik Zainal : Halimah yang hantar sebab dia tidak bekerja.

Kaunselor : Selepas hantar anak-anak, Halimah buat apa?

Encik Zainal : Pergi ke pasar, kemudian balik rumah untuk memasak dan kemas rumah. Halimah kan tak bekerja.

Kaunselor : Petang hari selepas Encik Zainal balik rumah, apa yang Encik Zainal lakukan?

Encik Zainal : Balik berehat, kerana seharian saya penat bekerja.

Kaunselor : Apa Halimah buat?

Encik Zainal : Sediakan makanan, melayan anak, mengemas dan dia juga mengambil upah menjahit.  Dia menjahit sehingga lewat malam kerana dia tidak bekerja.

Berdasarkan cerita di atas, anda rasa siapa yang lebih banyak bekerja?????

Rutin sehatian Halimah bermula dari sebelum Subuh sehingga lewat malam, itu juga dikatakan TIDAK BEKERJA?????

Suri rumah memang tidak perlukan segulung ijazah atau pangkat yang besar, tetapi peranan suri rumah sangat penting!!!


**********************************************************

baca cerita ni kat FB...tetiba terasa balik keperitan menjadi ibu n suri rumah sepenuh masa...
bg yg masih single tu,,nikmatilah usia muda anda dengan cara yang betul...

=)

Tuesday, October 16, 2012

.....::: ajaibnya nombor :::.....

HEBAT tak ?


1 x 8 + 1 = 9
12 x 8 + 2 = 98
123 x 8 + 3 = 987


1234 x 8 + 4 = 9876
12345 x 8 + 5 = 98765
123456 x 8 + 6 = 987654
1234567 x 8 + 7 = 9876543
12345678 x 8 + 8 = 98765432
123456789 x 8 + 9 = 987654321


1 x 9 + 2 = 11
12 x 9 + 3 = 111
123 x 9 + 4 = 1111
1234 x 9 + 5 = 11111
12345 x 9 + 6 = 111111
123456 x 9 + 7 = 1111111
1234567 x 9 + 8 = 11111111
12345678 x 9 + 9 = 111111111
123456789 x 9 + 10 = 1111111111


9 x 9 + 7 = 88
98 x 9 + 6 = 888
987 x 9 + 5 = 8888
9876 x 9 + 4 = 88888
98765 x 9 + 3 = 888888
987654x 9 + 2 = 8888888
9876543 x 9 + 1 = 88888888
98765432 x 9 + 0 = 888888888


Hebatkan?
Cuba lihat simetri ini :


1 x 1 = 1
11 x 11 = 121
111 x 111 = 12321
1111 x 1111 = 1234321
11111 x 11111 = 123454321
111111 x 111111 = 12345654321
1111111 x 1111111 = 1234567654321
11111111 x 11111111 = 123456787654321
111111111 x 111111111 = 123456789876543 21


Kurang hebat ?
Sekarang lihat ini :


Jika 101% dilihat dari sudut pandangan Matematik, apakah ia sama dengan 100%, atau ia LEBIH dari 100%?
Kita selalu mendengar orang berkata dia mampu memberi lebih daripada 100%, atau kita selalu dalam situasi di mana seseorang ingin kita memberi 100% sepenuhnya.
Bagaimana bila ingin mencapai 101%?
Apakah nilai 100% dalam hidup?
Mungkin sedikit formula matematik di bawah ini dapat membantu memberi jawapannya.


Jika ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Disamakan sebagai 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26


Maka, kata KERJA KERAS bernilai :
11 + 5 + 18 + 10 + 1 + 11 + 5 + 18 + 19 + 1 = 99%


H-A-R-D-W-O-R-K
8 + 1 + 18 + 4 + 23 + !5 + 18 + 11 = 99%


K-N-O-W-L-E-D-G -E
11 + 14 + 15 + 23 + 12 + 5 + 4 + 7 + 5 = 96%


A-T-T-I-T-U-D-E
1 + 20 + 20 + 9 + 20 + 21 + 4 + 5 = 100%


Sikap diri atau ATTITUDE adalah perkara utama untuk mencapai 100% dalam hidup kita. Jika kita kerja keras sekalipun tapi tidak ada ATTITUDE yang positif di dalam diri, kita masih belum mencapai 100%.


Tapi, LOVE OF GOD
12 + 15 + 22 + 5 + 15 + 6 + 7 + 15 + 4 = 101%


atau, SAYANG ALLAH
19 + 1 + 25 + 1 + 14 + 7 + 1 + 12 + 12 + 1 + 8 = 101%


Ertinya, Cinta & Kasih Sayang ALLAH melampaui Segalanya.. ^_^

"i love numbers"

Thursday, October 11, 2012

.....::: 3 hours at PKU UUM :::.....

assalamualaikum...
knp tajuk blog aku 3 jam kat PKU UUM...
kesnye,,,hari selasa pas (09/10/2012)
konon nk p awai2 pagi kat PKU....
tp bgun dah kul9.30....
gedang gedung (bt tu bt ni)...kul10 lebey baru p tggu bas.....
yg lucu nye,,smpai2 depan pintu masuk tuk rawatan tu...
alahai....matrix kad xde lam beg duit....
try la tebalkn muka tnye akak tu...
die cakap xpe xde martix kad...
alhamdulillah tergerak hati nk nk tnye,,lau x...
kne berulang-alik la jawap nye....

ala!terlupe lak nak ambik pict no angka giliran...
hahahahaha...

korang mesti nk tau kn kenapa lama sangat aku menapak kat 
PKU tu...

aku p buang kuku kaki aku yang sakit tu...
sakit???xyah ckp la,lau pn diberi ubat bius tp sakitnye tetap terasa,,,
mcm nk sepak nye akak tu...tp sbr sbb nk baik kne bekorban...


ni pict2 aku at PKU...sbb busan....


~bilik no 8 at PKU~

~bilik kecemasan!!!~

~peneman aku~
thankz yana...



ni rupe kuku kaki aku b4 operation...

~ni ok sikit sbb baru pas balik dari berendam kolam air panas...nampak cantik sikit~

~pict ni mlm sebelum aku p PKU..nampak jelas makin teruk~
waaaa...kaki dah buruk!!!


now!!!!!

~dah siap berbalut bagai...smpaikan nk mandi pn susah~

sok ptg nk kne ulang ke PKU lg tu proses mencuci....
so mlm ni kne tdr sbb sok kls awai pagi....

morning korang

=)



Wednesday, October 10, 2012

.....::: Konvokesyen Ke25 :::.....

hari ni aku nk upload pict sepanjang kami berkonvo!!!
kami ke???
kami juz meraikan kawan2(rakan seperjuangan) yang berkonvo pada..
"KONVOKESYEN KE25 UUM"



sebahagian pict semasa sesi raptai penuh pada hari jumaat 
5.10.2012

~a part of members~

~oh adik devi!~

~cut n coda~



sebahagian pict di sepanjang konvokesyen berlangsung
7.10.2012 & 8.10.2012


~dah macam dayang2 istana lak~

~opsss!!!!......no no no...xnak kontroversi.....hahahahaha~

~ni adik redzuan...men bonang xde skor! caya la dik!!~

~di sebalik alat-alat gamelan~

~one two three four...rest rest 55655 3566655~

~kawan 1batch yg join konvo~

~curik2 cak lempong nye crown~ 

~entah tanjak sape la aku tibai~
handsome x??? hahahaha

~candid with ain basyirah~

~oh mak andam! jgn tenyeh kuat sgt kepala aku...hahahaha~

~dah ok??boleh start ber'gamelan'~

~di celah2 bonang~



sebahagian pict hari terakhir konvokesyen
10.10.2012

~ni la encik rizal...lau pn baru sem ni die mengajar kami...die sgt2 sporting!!!~
cool la encik!!!

~kami yg bermain balungan~

~mereka sedang berusaha untuk mencuri bunga itu!!~

~MC tak bertauliah~

~cute betul logo UUM tu~
hahahahaha

~berangan nk berucap..lau dapat mike cnfm xkluar suara!~

~ni!!! entah siape nama nye tp team gamelan kami jugak la...~

~ni la jejaka yg ad lam gamelan tuk konvo~
yg aku pernah tegur,men sama n tgk muka

~ain kuasa dua~

~with en.rizal~

~bajet lelaki!~


kami anak alam insan tuhan
gembara langit biru mencari ilmu
berteman kebudimanan
bina nusa bina dunia sejahtera
UNIUTAMA ibu yang tercinta
kami doa lanjut usia bahagia
kami janji hormati pesanmu
ILMU BUDI dan BAKTI

=)

Monday, October 1, 2012

.....::: BALING (part 2) :::.....

ni sambungan percutian kami...
lepas makan kat umah kawan ayah fat...
paksu n maksu ajak kami bermain air d.....

SECOND PLACE

lata bayu

~Hutan Lipur Lata Bayu~

~cantik kan!~

~3 dara pingitan~

~nyaman~

~muka xleh bla!~

~ ♥ ♥ ♥ ~

~syok tau air tu....cool gile!~

~jom la join kami!~

~akhirnye bertambh lg sorg~

~syok syok~

~kenakan die!~

~merenung masa depan~

kepada **** n ****,,,,rugi tau xmandi...
hahahahaha...


.....::: BALING :::.....

Assalamualaikum......
entry kali ni aku nk upload pict aku n kawan2 p holiday kat
BALING, KEDAH....

aktiviti yang dirancang last minit...
akhirnya menjadi jugak....

FIRST PLACE

kolam air panas ulu legong

~setibanya kami d kolam air panas~

~snap lg pict b4 makan~

~kat belakang model tu la kolam air panas yang xberapa panas sbb tmpat budak2~

~aku with my romate n ex-romate~

~my ex-romate~

~Selamat Datang ke Kedah Darul Aman~

~my bodygurd~
ni paksu n maksu romate aku

~first post kat kolam ke2 terpanas~

~wah....byk nye wap die...agak2 panas x??~


~happy nye kami~

~panas kot!!~

~kami~

~my romate~

~ni tmpat yg xberapa nk panas...so blh la kami berendam~

~yess!!! akhirnya aku berjaya jugak berendam satu badan~

~ex-romate pn join sama..tercabar la tu!~

~syok nye!!!~

sgt best n thankz to kawan ayah fat....
sponser nasi n homestay!!

ni baru pict kat kolam air panas...
next entry pict at ******
lagi best n menyeronokkan