BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, October 29, 2010

.......::: 29/10/2010 :::.......

ALPA nye aku.....................
ya ALLAH,,maaf kn aku................

aku tau,,,setelah hati aku sihat,,aku lupe tuk terus dekat dgn mu........
aku lupe,,dikala aku diruntum kesedihan,,engkau tempat ku mengadu..........
pabila aku gembira,,,,aku lupe akan engkau........
kerana itu la ko duga aku.........

ya ALLAH,,,,usah la engkau duga aku ngn kasih lelaki,
pabila aku sudah sihat dari luke akibt kasih lelaki.................
jauhkan aku dari perasaan ini.....
tetap kn hati aku............
usahlah engkau memutar belit kn rasa hati ini......

sesungguhnya rasa yg ada seblm ini lebey bermakna..............
biar la hati ini kosong agak aku senang tuk berpatah balik pabila terlanjur melupakan mu......


Sunday, October 24, 2010

.......::: 24/10/2010 :::.......

alhamdulillah................
selamat perjalanan kami,,,,,,,pergi dan balik...........
semlm sampai kat batu pahat kul 4 pg,,,,,,
n skrg da ad kat putrajaya balik,,,,kul 1.13 pg.........


penat nye,,,,,,,pent berjln semlm xbis g tmbh lak penat balik......
n
alhamdulillah,pe yg dihajati dapat ditunaikn...........
sekarang,,,,kne lebey bekalkn tenaga tuk isnin n selasa......
perjalanan yg jauh,,,balik terenggnu n balik ke putrajaya semula..........
isnin mlm bertolak balik terengganu,,,selase mlm balik semula ke putrajaya...........


happy?????blh la,,,sbb aku DAPAT tgk dunia luar...........
TQ kpda yg membantu........
:)

Friday, October 22, 2010

.......::: 22/10/2010 :::.......


entah la,,,aku xtau cmne nk luahkan pe yg aku rse skrg..........


aku suke jge dak2 ni,,,,,laupn kadang2 dieorg nakal.....


kwn2 aku plak kdg2 mcm salah kn perasaan aku,,,kdg2 mcm bersetuju ngn yg aku rse.....


aku bkn nk lebey pn,,,,aku cume nk mak sdere aku 2 bertolak ansur ngn aku.....


dulu,,time mula2 dtg die ckp juz jge 2org ank die,,,xyah bt kerje2 len

aku pn dari awal2 lg da ckp aku xnk msk sbb aku xpndai.....

tp skrg ni 4org ank2 die aku jge...aku bt semua kerje umah,,,basuh ken bju die,,lipat kain,,,,kemas umh,,,mop lntai....

ni semua anak2 die ad kat umh,,aku kne masak,,,,,balik kerje pn lewat2 mlm.....mula2 kdg2 je,,tp makin lame makin kerap....

n skrg setiap hari....wekend pn kerje.....aku xberkira pn...cuma aku nk die faham......


die kn ad tanggungjawab kat family die,,lau kerje byk sekali pn,,,family kne utamakan sbb 2 perempuan xdigalakkan kerje.......

tugas mencari duit tugas suami,tp lau si isteri nk tolong xsalah tp jgn smpai mengabaikan tanggungjawab.....


kwn aku cakap,,aku dibayar gaji kan tuk bt kerje.......duit?????????????

byk mne pn still xleh bayar kesemua penat lelah......cara nk bals pe yg org bt bek kat kite,,,

cuba faham kehendak die.....sesekali...cube penuhi kemahuan die.....if xmelampaui batas....


kwn aku ckp,,,die kerje lebey masa sbb nk dapat duit lebey.......

da 2 husband die pn kerje gak,,,xkn cukup lg....dari pagi smpai mlm bru tutup kedai.....


kwn aku cakap aku xleh nk sama kn keadaan aku dulu ngn sekarg....

dulu aku ni jenis yg suke bersendirian.....tp lam kls aku byk gak mulut......mksd kat cni,,lau pn aku ni jenis happening,,aku still perlukan waktu tuk berseorangan.........

tp sekrng,,,aku xde mse tuk bersendirian,aku bkn nk tiap2 hari,,,,cukup la sekali sebulan.....


adik aku pn faham situasi aku,,,knp mak aku xfaham aku???

die lebey menang kan adik die dari anak sendiri,,

die selalu pesan kat aku,,,

kerje umh 2 kongsi2 la bt ngn che de,tp aku tgk kerje umh semua aku bt...

anak 2 kongsi2 la jage die pn penat gak kerje,tp anak die pn aku yg jaga smpai lewat mlm,,,die balik anak da tdr......

dgn che de 2 jgn la bt masam muke bile die balik kerje,tp seingat aku,,,aku xpernh xtegur die lau time die balik.....aku siap berborak g ngn die if die xpenat.......

pe lg yg ptt aku bt??????


sok mulanya aku jnji nk keluar ngn adik aku,,,nk g jln2.....die tau aku agak tertekan bile terkurung je kat cni,,aku da biase bebas,,,,

if duk umh pn aku bkn kluar round2 tp aku ad mase tuk kluar mcm g kedai ke....g bank ke,,,,hntr n ambik adik g sek ke...

tp disbb kan ayah sdre aku nk balik batu pahat,,,aku xjadi kluar ngn adik aku...........aku xkisah jnji aku dpt kluar,kat batu pahat aku dpt kluar ngn kazen aku...


die xbg aku kluar sok ngn kazen aku alasan die sbb tkut org ckp pape.....knp nk fikir pe yg mak mentua n ipar2 die ckp,,,

sptt nye die pikir aku,,,aku yg tolong die kat umh ni,,,,,aku xpernh bersuara langsung....aku bkn xnk bla awal2,,,,pas siap2 msk,,aku kluar la......

aku nk gak enjoy...aku muda lg.....xkn nk beban kn aku ngn tanggungjawab yg aku xleh pikul lg......


mlm t b4 balik batu pahat aku nk try talk ngn makcik aku 2....aku nk ckp semuanye.....tp bkn la smpai mengungkit......

aku nk bgtau aku nk kluar gak,,lam kul 11 or kul 12 g2.....time 2 msti da siap msk2 kn.....


aku nk bebas dari dak2 2 walaupn sekejap xpe,,,dari langsung xde......

bkn aku benci dak2 2 tp ragam dieorg kadang2 mencabar kesabaran aku.....


hope dpt la keluar......aku perlukan masa tuk diri aku........


amin.....


Thursday, October 21, 2010


ni la dak2 yg aku jage.............


yang sulong,,,,siti aishah...umur die 7tahun......
yg berbaju hitam 2......
yang kedua,,,,,,,,muhammad anas.....umur die 5tahun......
yg berbaju belang2 2......
yang ketiga,,,siti adawiyah......umur die 3tahnu.....
yg berbaju merah 2.....
n
yg keempat,,,,,,siti afifah....umur die1tahun......
yg kecik sekali 2 la.....

coming soon lak,,,xtau la lelaki ke perempuan....
wait je la bkn 12 t

Wednesday, October 20, 2010

***** cahaya mata *****


entah knp tetiba aku rse seperti ingin meluahkan ape yg ad lam fikiran aku.........

aku xtau sama ada ini cinta mahupan syg........tp aku harap jauhkan dari cinta...

asalnye.......................

kami membesar bersama,,,lau pn xselalu bertemu tp kami satu kampung(nenek ku nenek mu jua).......

aku lebey rapat dgn nye krna ingin menumpang kasih seorg abg....

ye,,,mmg xdinafikan aku juga mempunyai seorg abg,tetapi abg aku terlalu serius,,

sehingga sukar tuk bercakap isu2 yg agak open........

kadang2 kite perlukan teman tuk berbual,,,besenda gurau........

awal nye abg aku mmg selalu bergurau ngn aku,,tetapi mybe disebabkn die terlampau taksub dgn pelajaran,sampai lupe,,hubungan kekeluargaan juga perlu dijaga.....

kami mmg selalu berhubung,,,,bersms.........mmg kami rapat.....

sehinggakan,,,,mak saudara kami mengatakan yg kami mempunyai hubungan......

******cinta******

bg aku itu semua xkan wujud antara kami........

tp,,,dari niat tuk menumpang kasih,,,bertukar kpd aku ingin memilikinye.....aku ingin bersama nye sampai bila2....

tp,,,,apabila aku sudah pndai berfikiran yg lebey rasional,,,aku mula terfikir......

aku ngn die tidak setaraf..........langkah yg paling tepat.......

aku harus membuang perasaan itu sejauh2 nye...........

alhamdulillah aku sudah boley menganggap die sebagai abg n tempat berkongsi crte.....

kami tetap berhubung seperti biase,,,,Cuma.....aku agak kureng bersms dgn nye...

mybe 2 satu cara tuk aku mengelak dari perasaan tu terus merebak......

tp,,bermula thn ni,,aku selalu jgk berhubung dgn nye..........

bg aku itu perkara normal,,,krna kami sepupu,,,so msti byk perkara tentang keluarga yg ingin dikongsi......

tambahan pula,,,,selepas aku menamatkan pengajian ku di poli,,,,aku menjaga sepupu2 ku yg masih kecil....

hidup ku agak tertekan krna...aku jenis yg cepat panas baran......n bermula dari situ la aku mula berkongsi crte ngn die,,,,,n die lak sanggup mendengar bebelan ku.........

ye,,,,,sejak aku menjaga sepupu ku,,,aku sudah bertekad ingin melupakan kesemua kisah2 cinta aku yg sgt rumit n memeningkan.......

adakah aku sudah jatuh cinta pada nya,,,dan itu yg menyebabkan aku mencrita kan segala2 kesensaraan aku kpdanya??????

cinta????ssh tuk mengesan perasaan itu,,,kite akn sedar apabila kite sudah kelhilangan nye,,,,,kita aku sunyi,,,terase kosong jiwa..............

hatiku mmg kosong,,,,tp aku xidak mahu sejarah berulang........cukup la sekali aku bermadu....

aku hanya ingin bahagia....

seperti yg aku ucapkn td.....aku hrap perasaan ini bkn la CINTA..........

bkn aku memilih,,,,tp aku tau hati mu sudah penuh.........andai hati mu kosong,,,inysaALLAH.......

aku ingin memenuhkannya.............

andai aku jodoh mu,,,,,aku terima seadanya........

Monday, October 18, 2010

.......::: 18/10/2010 :::.......

assalamualaikum kwn2............
pe kbo erk?????
korg tau x,,,aku berazam nk trun kn brt bdan,,
xtau la dpt trun kn or x.......
hope dpan la kn.. =)

lamabt nye mase berlalu,,,xsabar nk balik duk umh....
bln 11 t makcik aku da setuju nk ambik bibiQ,,so aku leh la blik........
tp sblm 2 aku kne tgk2 kn bibiQ dulu.....
kerje die,,,hope bibiQ 2 t xde problm pape..........
ssh tul kn nk cari bibiQ yg betul2 blh hrap.....lau tgk kat tv2,,,cam len je situasi die........
(mne pn tv,,,pelakon2 yg belakon jd kaya 2,,kat luar bkn kaya sgt pn)....
huhuhuhuhuuhuhuhuhuhu.............

eeeeemmmmmmm......minggu ni makcik aku xkerje wekend,,so ni la peluang aku tuk keluar.........
keluar ngn adik aku tau,,,bkn boyfriend!!!!!,,,,,,
aku single erk......
tp dgr2 umah mak kpd pakcik aku ni ad bt kenduri ckit,,,,
ank die yg bongsu da sarat mengandung ank sulong.......
xpasti lak knduri or sembahyang hajat.......
kg pakcik aku 2 kat batu pahat,johor..........
lau jadi la die balik kg,,,xdpt la aku kluar ngn adik aku........
da la wekend minggu pan makcik aku kerje.......
minggu ni je mase tuk aku kluar..........

hari ni aku xtau knp aku bek sgt,,,,,
aku mskkan roti telur tuk dieorg....bt sup ayam........
bg mkn kek...........
hehehehehehehehehehehe.............
lau pn agak tension menjaga dieorg tp kadang2 bile pkir2 balik.........
best pn ada,,,,ala........ragam kanak2...........
kite pn xtau kite dulu camne..............
tp menurut cerite2 dari mak aku,,,aku dulu...................

ini kisah die..................
aku dilahir kan pd hari ahad jam 09.52....di umah nenek(tok) aku.....
kat felda jeranagau...........aku ni ad sorg abg,,,,,,,,time aku lahir 2 umur die,,,satu thn 2bulan...
time 2 die baru je pndai jalan.....org ckp...boleh kaki............ =)
kire mak aku bernasib bek la xyah dukung da die......
hihihihihihihihihi..............
aku ni dari kecik g ad penyakit.......iaitu.....badang.....
yg kudis2 2.....satu badan aku ad.........dari hujung rambt sampai kaki......
serte tmpat mak ayh aku g berubat...........
alhamdulillah,,berkat kesabaran dieorg...aku sihat..........
pas,,,,,dtg la penykit len,,,,,suke ngis...........
lau nk tdr,,ayah aku la yg jd mangsa,,kne dukung aku keliling umah........
aku start pndai berckp mse umur aku 9 bulan....
cepat gile kn......sebln pas 2 lak,aku pndai jalan........
bile da pndai berckp 2,,,mcm2 la yg nk dikatakn.........
setiap yg irg ckp msti nk balas,,,sampai mak long aku nk cili mulut sbb suke sgt menjawap....
hihihihihihihi..............

kelakar lak,,,yg paling penting,,,,aku ngn abg aku xleh dipisahkn....
lau terpisah,,,salah sorg mesti akn termenung,,,xlalu mkn n yg paling best nye.....
akan nangis...........
biase nye aku la yg kene tinggal,,,,sbb abg aku time die kecik die suka balik kg.......
lau balik,,,cnfem nk duk seminggu.............cian aku kne tinggal...........
tp bile bsar selalu gaduh,,,,xlame pn gduh nye...........
hihihihihihi...........
sekarg die duk jauh tp die dkt je ngn aku..........
in my heart.. =)



Saturday, October 9, 2010

hai2!!!!!!..............

assalamualaikum,,,,,,,,,,,,,,,,
dkt seminggu da xtulis lam blog ni..............
eeeemmmmmmmmmmmm...............
je yg jadi erk????
agk bz ckit,,,,,,2 minggu ni,,,makcik aku asyik balik kul 12 mlm je........
pent mmg la penat,,,,,tp aku cube ikhlas kn hti ni.......

mls nye nk menulis,,,nk tdr.......
pent sgt hari ni